17.06.2024
Новини Промо

Що таке перстень-печатка і як його правильно носити

Жінки обожнюють прикраси, тож із задоволенням носять все, що пропонують їм ювелірні салони: сережки, ланцюжки, кулони тощо. Чоловікам у цьому плані трохи складніше, адже далеко не кожен виріб на них має доречний вигляд. Але є одна прикраса, яка чудово підійде до образу. Це оригінальний перстень у вигляді печатки. Чоловіки носили їх з давніх-давен, і досі ці вироби залишаються символом високого статусу, мужності та впевненості в собі.

Що таке перстень-печатка

Печатку відрізняє великий центральний елемент, який має вигляд простого або декоративно оздобленої ділянки. Цей фрагмент можуть прикрашати різні символи, гравірування, інкрустація, монограми. Сьогодні вироби часто продаються з порожніми елементами, на яких новий власник може замовити будь-яке гравіювання на власний смак.

У давні часи печатки мали не тільки декоративне, але й практичне призначення. За їхньою допомогою запечатували листи: на складений аркуш пергаменту наносили декілька краплин воску, а потім до нього притискали кільце. В результаті на застиглому воску залишався відбиток, збереження якого було гарантією того, що ніхто сторонній не міг непомітно прочитати вміст листа.

Як носять перстень-печатку

Печатки можна носити на будь-якому пальці. Винятком, мабуть, можна назвати безіменний палець, на який прийнято одягати обручку. Залежно від того, як саме чоловік носить перстень, можна дещо дізнатися про його характер:

  1. На великому пальці. Це нестандартний вибір, яким власник обручки прагне продемонструвати своє бунтарство і готовність іти проти традиційних підвалин.
  2. На вказівному пальці. Перстень, надітий на цей палець, ніби підсилює собою вказівні жести. Тому носити так каблучку часто люблять керівники і люди, які прагнуть лідерства.
  3. На середньому пальці. Носіння каблучки на цьому пальці може говорити про те, що її власник не прагне епатувати оточуючих і має здорову самооцінку. Така людина часто є врівноваженою, справедливою та має внутрішню гармонію.
  4. На мізинці. Такий спосіб можна назвати найбільш неоднозначним. Печатка на мізинці може бути символом зневаги до оточуючих, спробою підкреслити свою приналежність до вищого стану. Наприклад, персні на мізинцях колись полюбляли носити авторитети кримінального світу. Однак часто таке носіння асоціюється з артистизмом, креативністю та комунікабельністю.

Персні-печатки настільки самодостатні, що їх не рекомендують поєднувати з іншими каблучками. Гармонійним доповненням до виробу може стати браслет зі схожим за стилем декором.

Перейти до панелі інструментів