27.07.2024
Новини

Зафіксовано випадки торгівлі людьми серед мешканців Тернопільщини

Вулицями Тернополя уже понад тиждень курсує незвичайний тролейбус. Він надзвичайно важливий для суспільства, адже інформує та попереджає про сучасну торгівлю людьми. У громадському транспорті пасажирам розповідатимуть реальні історії сучасного рабства, а також інформацію про те, як саме звернутись по допомогу і вберегти себе. Про це сьогодні журналістам розповідали представники інформаційної кампанії “Тобою скористались”. Вона впроваджується Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні спільно з Всеукраїнською коаліцією громадських організацій з протидії торгівлі людьми.

Кампанія впроваджується не лише у Тернополі, але й ще в 9 містах України. Брендованими будуть не  тролейбуси та інший громадський транспорт, зокрема, трамваї, маршрутні таксі та поїзди Інтерсіті. Людина, яка отримає у громадському транспорті інформацію про цю проблему, може отримати як психологічну, юридичну, медичну так і фінансову допомогу. Зокрема, особам, які постраждали від торгівлі людьми, виплачується одноразова допомога у розмірі трьох прожиткових мінімумів.

Проблема торгівлі людьми стала актуальнішою з початку повномасштабного вторгнення, адже багато українців у пошуках прихистку відправились в різні країни світу. Часто – без документів.

На Тернопільщині також були зафіксовані такі випадки. Постраждали три жінки та одна дитина з інвалідністю.

Якщо ви стали жертвами торгівлі людьми, звертайтесь у поліцію або за телефоном 527. Вам нададуть кваліфіковану допомогу.

Тролейбус з інформаційною кампанією “Тобою скористались” курсує за маршрутом №10. Акція триватиме близько пів року. Протягом цього часу тролейбус курсуватиме також маршрутами №2 та №5.

Перейти до панелі інструментів