18.05.2024
Новини

Купував авто для військових – кременчанин віддав шахраям майже 300 тис грн

280 тисяч гривень заплатив чоловік за авто, яке мали пригнати з-за кордону посередники. Транспорт призначався для бійців на передовій, – повідомляють у пресслужбі поліції Тернопільщини.

За допомогою до співробітників Кременецького відділу поліції звернувся 57-річний житель Тернопільської області. Він повідомив, що став жертвою шахрайських дій. Чоловік в одній із соціальних мереж знайшов оголошення щодо продажу автомобіля і доставлення його з-за кордону в Україну. Він почав спілкуватися із «продавцем» і повідомив, що автівка потрібна для роботи у зоні ведення бойових дій.

Співрозмовник запропонував зробити хорошу знижку на позашляховик, на що потерпілий погодився й перерахував шахраю кількома платежами понад 280 000 гривень. Після цього «продавець» перестав виходити на зв’язок.

За даним фактом дізнавачі відкрили кримінальне провадження відповідно до ч. 4 ст. 190 Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до восьми років. Поліцейські вживають заходів, аби встановити осіб, причетних до злочину.

Правоохоронці радять ставитись з обережністю до оголошень із низькими цінами й в жодному разі не здійснювати передоплат. У разі шахрайських дій негайно звертайтесь до поліції за номером 102. Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Фото ілюстративне

Перейти до панелі інструментів