06.05.2024
Новини

“Розгляд справи під вибухи снарядів”: адвокат з Кременця розповів про судове засідання на Донеччині

Віталій Сідоров

Про судове засідання, яке відбулося у режимі відеоконференції розповів адвокат з Кременця Віталій Сідоров. Захисник зазначив, що справу судді довелося слухати під вибухи, попри це він з гідністю виконував свою роботу. До того ж і суддя, і секретар спілкувалися чистою українською мовою.

Військовий, справу якого розглядали за двома статтями, міг залишитися без прав. Та завдяки об’єктивності й безпристрасності судді отримав лише штраф у 850 грн.

“Хочу поділитись враженнями від судового засідання, яке відбулося в Костянтинівському міськрайонному суді Донецької області під головуванням судді Міросєді Андрія Ілліча.

Суть справи така: військовослужбовець, рухаючись в населеному пункті на військовому транспортному засобі, зачепив електричну опору. За це на нього складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

Окрім цього, працівники поліції склали протокол за статтею 130 КУпАП, а саме за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Водій неодноразово наголошував, що останній раз вживав алкоголь два роки тому. Однак на думку працівників поліції, військовослужбовець мав червоні очі та запах алкоголю з ротової порожнини. На судовому засіданні стороні захисту вдалось довести, що військовослужбовець не перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Розглянувши справу, суд закрив провадження за статтею 130 КУпАП та визнав винним за статтею 124 КУпАП (за фактом дорожньо-транспортної пригоди).

Отже, ось декілька вражень від цього судового засідання:
1. Судовий розгляд під вибухи снарядів: попри небезпеку, суддя Міроседі Андрій Ілліч зміг слухати справу та виконувати свої обов’язки з гідністю.
2. Відсутність формалізму: суддя ретельно вивчив справу, не допустивши зайвого формалізму. Навіть клопотання про відеоконференцію було подано за годину до судового засідання, але це не завадило ефективному проведенню процесу.
3. Гарна українська мова: як суддя, так і секретар використовували чисту та виразну українську мову, що додає впевненості у майбутньому.
4. Бажання до роботи: на останок, коли я подякував за об’єктивність та відсутність зайвого формалізму, Андрій Ілліч на це сказав, що у нас тут немає ні часу, ні бажання бути бюрократами та попереду багато роботи.

Після таких судових засідань розумієш, що перемога наближається, коли фахівці на своєму місці”, – розповів Віталій Сідоров.

Як повідомляють у Донецькій ОВА, 23 квітня внаслідок удару по Костянтинівці поранення отримали 5 людей. Ворог атакував населений пункт вранці. Армія рф скинула на місто керовану авіабомбу.

Перейти до панелі інструментів