01.05.2024
Новини

Дають і з рук не пускають: депутати Тернопільської обласної ради ніяк не передадуть Кременецькій громаді приміщення колишньої школи

Кременець стара 2 школа

Уже майже три роки тягнеться історія з передачею Кременецькій громаді приміщення колишньої школи №2.  Весь цей час, доки депутати Тернопільської обласної ради обіцяють віддати споруду на баланс міста, учні Кременецького академічного ліцею ім. Уласа Самчука туляться у двох невеликих корпусах. Приміщень не вистачає, середня наповнюваність класів 26, а є й по 32 учні. Тим часом у місті не приховують того, що на споруду, а точніше на місце, де вона розташована, давно поклали око місцеві забудовники.

Просять депутати, батьки, діти, вчителі і навіть священники

“Шановні депутати Тернопільської обласної ради!

Просимо Вас усім депутатським корпусом підтримати на найближчому пленарному засіданні сесії обласної ради питання про передачу приміщення колишньої школи номер 2 у власність Кременецької громади дня потреб Кременецького академічного ліцею імені У.Самчука!

Підтримайте прохання керівництва та депутатського корпусу Кременецької міської ради, учнів, батьків, колективу закладу освіти та громадських та релігійних організацій громади!”, – просять кременчани.

Як з’ясувало “Терміново”, до Тернопільської обласної ради з таким проханням зверталися не лише депутати Кременецької міської ради рішенням сесії, батьки учнів ліцею. Клопотання надсилали й ГО “Родини полеглих воїнів Кременеччини” та навіть релігійна організація “Парафія Преображення Господнього” м. Кременець Тернопільської єпархії ПЦУ. А КОГПА ім. Тараса Шевченка ще з грудня минулого року просить облраду виключити приміщення колишньої школи з переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області, що підлягають приватизації шляхом продажу.

Отримали кременчани й підтримку деяких фракцій в обласній раді.

“У пʼятницю, на засіданні нашої постійної Комісії ТОР з соціально-економічно питань, спільно з колегами Юрій Юрик, Тарас Дячун, Ольга Соколишин підтримали всі звернення від кременчан (питання 39-42) щодо передачі даної споруди у власність Кременецької громади для потреб ліцею!
Маю тверде сподівання, що на черговій сесії Тернопільської обласної ради буде прийнято позитивне рішення з цього питання! Закликаю всіх колег депутатів підтримати дане рішення”, – каже депутат обласної ради Василь Хомінець.

“Фракція Європейська Солідарність – Тернопільщина повністю підтримувала і підтримує ініціативу Кременецької громади!”, – зазначає Степан Барна.

Приміщенні колишньої школи досі у переліку об’єктів на продаж

Раніше “Терміново” розповідало, що свого часу розпочали часткове відновлення будівлі. Перекрили дах, замінили міжповерхові перекриття, зробили перегородки. Певний час споруда належала ліцею.

23 роки тому приміщення передали рішенням Кременецької районної ради педагогічному коледжу, який на той час проходив атестацію для підвищення рівня акредитації. Закладу просто не вистачало навчальних площ. Туди планували перенести факультет іноземних мов. Але задум так і не реалізували. Тож споруда уже 30 років стоїть пусткою.

У вересні минулого року на засіданні постійної комісії ТОР з питань соціально-економічного розвитку, промисловості, зв’язку, туризму, курортно-рекреаційної та зовнішньоекономічної діяльності депутати вкотре рекомендували сесії обласної ради передати приміщення в м. Кременець вул. Харчука, 24 до комунальної власності Кременецької громади, з метою подальшої передачі для потреб академічного ліцею ім. Уласа Самчука. Та “віз і нині там”. А приміщення колишньої школи, якого так потребує діючий навчальний заклад, і досі у переліку об’єктів на продаж.

Перейти до панелі інструментів