21.05.2024
Новини

Історичну споруду у центрі Кременця, можливо, нарешті передадуть громаді

Історичну споруду у центрі Кременця, можливо, передадуть громаді. Таку пропозицію підтримали сьогодні на засіданні постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, промисловості, зв’язку, туризму, курортно-рекреаційної та зовнішньоекономічної діяльності.

Раніше у приміщенні була одна із шкіл, до цього жіноча гімназія. Та уже понад 30 років воно стоїть пусткою і поступово руйнується. Тим часом триповерхова споруда дуже згодилася б учням та вчителям Кременецького академічного ліцею ім. Уласа Самчука. Класи там переповнені, а учительська розташована у колишньому гардеробі.

Два роки тому колектив ліцею, депутати Кременецької міської ради та громадськість міста звернулися до обласної ради з проханням передати заклад освіти приміщення колишньої ЗОШ №2 для подальшої реконструкції під навчальний корпус закладу освіти (корпусу Кременецького академічного ліцею імені Уласа Самчука). До того на сесії Тернопільської обласної ради це питання розглядали уже чотири рази. І безрезультатно.

Згодом приміщення колишньої школи узагалі включили до переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області, що підлягають приватизації шляхом продажу. Та охочих придбати споруду не знайшлося. Тому лише зараз ситуація зійшла з мертвої точки. Постійна комісія рекомендує сесії обласної ради виключити споруду колишньої школи із згаданого переліку та передати Кременецькій громаді.

  • На засіданні постійної комісії ТОР з питань соціально-економічного розвитку, промисловості, зв’язку, туризму, курортно-рекреаційної та зовнішньоекономічної діяльності депутати прийняли рішення рекомендувати сесії обласної ради передати приміщення в м. Кременець вул Харчука, 24 до комунальної власності Кременецької громади, з метою подальшої передачі для потреб академічного ліцею ім. Уласа Самчука, – розповів депутат обласної ради Денис Милий. – Особисто неодноразово був у ліцеї та спілкувався з його директором Анатолієм Аврамишиним, бачив величезну потребу додаткових приміщень у навчальному закладі. Дякую колегам Юлії Хаєцькій, Василю Хомінцю, Тарасу Дячуну та Юрію Юрику за підтримку цього рішення. Маю надію, що в сесійній залі це питання також підтримають усі депутати облради! – наголошує Денис Милий.

Тож, тепер питання про передачу споруди у власність Кременецької громади розглянуть на найближчій сесії Тернопільської обласної ради. У ліцеї, аудиторії якого наразі переповнені, сподіваються, що прийняте рішення буде на користь учнів та вчительського колективу.

Перейти до панелі інструментів