06.05.2024
Новини

Замкова гора у Кременці відтепер під цілодобовою охороною

З початком туристичного сезону (з 1 квітня) Замкова гора у Кременці під цілодобовою охороною. Тож виїхати на пікнік, посмажити шашличок біля історичної пам’ятки більше не вийде. Про це “Терміново” розповів директор Кременецько-Почаївського ДІАЗу Василь Ільчишин.

  • Наскільки мені відомо раніше тут була охорона лише ввечері. З 1 квітня за договором з охоронною фірмою здійснюється цілодобовий нагляд за об’єктом. Також на в’їздній вежі є камери зовнішнього спостереження. Один касир не може впоратися з цим. Тут йдеться не лише про ймовірність руйнування пам’ятки, а й про безпеку відвідувачів, які часто полюбляють вилазити на мури. Кілька років тому стався нещасний випадок – з однієї зі стін упала 15-річна дівчина і сильно покалічилася. Тож присутність охорони – це не забаганка, а необхідність, – каже Василь Ільчишин.

Також в охорони на Замковій горі є пульт сповіщення на випадок надзвичайної ситуації. А відео з камер виведено на монітори поліції, де ведеться спостереження і запис.

Нагадаємо, під час спільної акції працівники Кременецько-Почаївського ДІАЗу та Національного парку “Кременецькі гори” розчистили від непотребу схили Замкової гори та вивезли понад 40 мішків сміття.

 

Перейти до панелі інструментів