30.04.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині чоловік викопав собі ставок у заказнику – його судитимуть

На Тернопільщині чоловік пошкодив природоохоронний об’єкт, викопавши ставок у заказнику “Серетський”. Про це повідомляють у Тернопільській обласній прокуратурі.

“Прокурори Тернопільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя одного з сіл Тернопільського району, обвинуваченого в самовільному зайнятті земельної ділянки особливо цінних земель, умисному пошкодженні об`єкту природно-заповідного фонду (ч. 2 ст. 197-1, ч. 1 ст. 252 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, у червні 2023 року житель одного з сіл Тернопільського району на земельній ділянці зняв ґрунтовий покрив за допомогою трактора. Він знищив особливо цінні землі, викопавши ставок. Його площа складала 0,0256 га.

Через його дії відбулося порушення структури ґрунту, знищення та зміна видового складу рослинного покриву об`єкта природно-заповідного фонду. Завершено розслідування, що здійснювали слідчі поліції.

Довідка. Заказник «Серетський» входить до складу природно-заповідного фонду України, охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення й використання.

Перейти до панелі інструментів