27.07.2024
Новини

Ікону художника з Кременця продали на аукціоні за 250 000 грн

Ікону відомого українського іконописця з Кременця Андрія Охоцького продали на аукціоні в рамках проєкт “Птахи перемоги” за 250 тис. грн. Ціль проєкту – купити 10 000 дронів для ЗСУ. 

“Одна з моїх робіт, написаних на бронепластині, знайшла нового власника. Ікона “Спас Нерукотворний” була продана на благодійному аукціоні в рамках проєкт “Птахи перемоги” за 250 000 гривень. Загалом на аукціоні було вторговано 14,5 мільйонів гривень на допомогу ЗСУ. Велика подяка організаторам аукціону та цього проєкт”, – розповідає Андрій Охоцький.

Організатори кажуть, що Андрій Охоцький ще жодного разу не відмовив Благодійному проєкту “Пташки Перемоги” у партнерстві та надавав Ікони для благодійних аукціонів.

До слова, це не перша ікона художника, яку продали на такому аукціоні. Раніше “Терміново” розповідало, що ікону Архістратига Михаїла на бронепластині продали на благодійному аукціоні проєкту “Пташки Перемоги” за 500 000 грн.

Довідка

Ікона Ісуса написана на бронеплиті. Автор – відомий український іконописець Андрій Охоцький, роботи якого створені для президентів Польщі, Литви, державного секретаря США Ентоні Блінкена. Його образи є в колекції Володимира Зеленського. Іконописець малює святих на бронеплитах, які врятували життя наших воїнів.

Перейти до панелі інструментів