27.04.2024
Новини

Відомий тернопільський бізнесмен вимагав у знайомих сотні тисяч доларів, погрожуючи вбивством

У Тернополі продовжують слідство проти відомого бізнесмена, який вимагав гроші у підприємців і погрожував їм насильством та вбивством. 

Раніше “Терміново” повідомляло, що у листопаді вночі у Тернополі пролунало 2 вибухи. У першому випадку спрацював невідомий вибуховий пристрій в авто підприємця на вулиці Руській. Як згодом виявилось, це була граната. Також біля воріт господарського приміщення на вулиці Чумацька підірвали гранату. Тоді кіт став героєм історії, адже зачепив розтяжку і врятував свого власника від поранень, а, можливо, і смерті.

Тепер довели причетність цього бізнесмена ще й до вимагання від жительки Тернополя. Вона звернулась у поліцію ще в березні 2020 року, тобто 4 роки тому. Тоді невідомі поставили гранату біля будинку її батьків, а їй та її близьким погрожували насильством ві вбивством. Якщо у підприємця на вулиці Руській вимагали 85 тисяч доларів, то у цієї жінки – 250.

Як з’ясували поліцейські, 64-річний тернополянин застосовував і до інщих людей такі ж методи вибивання грошей. У нього виявили 800! мобільних телефонів, і різні заборонені предмети.

Чоловіку уже повідомили про підозру за статтями: до ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 189, ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 194 КК України. Він перебуває під вартою у чортківській в’язниці.

Перейти до панелі інструментів