13.05.2024
Новини

Застава 500 тисяч гривень: поліцейського, який переправляв за кордон ухилянтів, триматимуть під вартою

26-річному поліцейському управління стратегічних розслідувань Тернопільщини повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.332КК України. Також суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Таким чином, поліцейський перебуватиме під вартою д – до 14 травня 2024 року.

Одночасно для забезпечення виконання ним обов`язків, передбачених КПК України, визначити альтернативний запобіжний захід у виді застави у розмірі, який перевищує 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а саме 500 000 (п`ятсот тисяч) грн., яка може бути внесена як підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою.

Нагадаємо, що за 10 тисяч доларів США чоловік обіцяв посприяти у незаконному перетині державного кордону двом своїм землякам віком 22 і 50 років. Відтак – організатор на власному автомобілі «Toyota Camry» із Тернополя доправив двох чоловіків на Буковину і надав усні вказівки, як поводитися при проходженні прикордонного контролю. За задумом, вони мали представитися водіями вантажівок і після успішного перетину кордону сплатити фігуранту по 5 тисяч доларів США. Однак зазначені транспортні засоби уже перетнули кордон під керуванням інших водіїв.

Перейти до панелі інструментів