19.05.2024
Новини

Прикрив з кулемета і дав можливість вийти іншим: сотні людей вшанували пам’ять загиблого Героя Любомира Крупи

Сьогодні, 23 березня, минає рік, як Тернопільщина втратила Героя Любомира Крупу. Сотні людей – родичів, друзів, колег, знайомих, сусідів – прийшли помолитися за душу щирого українця, доброго друга, освітянина, науковця, депутата.

Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк сказав, що сьогодні усі присутні зібрались, аби вшанувати душу Героя Любомира, який віддав життя за нас і нашу свободу. Зараз ми не знаємо, де останки Любомира, вони лежать десь на полі бою. Але їх знайдуть, за нього потрібно молитися.

Літургія розпочалась о 10.00 в Катедрі. Храм був переповненим, тому багато людей стояли на вулиці.

“Дорогі друзі, в суботу 23 березня минає рік, з того дня, як мій чоловік віддав найцінніше що мав, за наше з вами життя в вільній українській Україні.
Вже рік ми продовжуємо боротися без нього, але відчуваємо його потужну підтримку з Небес”, – написала його дружина Ірина Крупа.

Любомира Крупу пам’ятали завжди позитивним, усміхненим, з загостреним почуттям справедливості, старанний у будь-якій справі. Усю свою мудрість він передав дітям. Один із синів Любомира Крупи зараз продовжує його справу, захищаючи Україну на полі бою.

На сторінці дружини Ірини Крупи ті, хто знали Любомира Левковича, згадують його як Людину з великої літери.

“Любомир Левкович був призначений директором Тернопільської спеціальної школи ТОР за місяць до початку повномасштабної війни…
Людина з багатим досвідом роботи у різних галузях ( політичній , освітянській, громадській, науковій), він одразу активно занурився у життя нашої школи – школи для дітей з особливими освітніми потребами, хотів її розвивати. Але війна зруйнувала його плани, його прагнення, його життя…” – кажуть колеги з Тернопільської спеціальної школи.

Людина з Великої Букви. Щирий українець. Добрий друг.
Кожен день цього мужнього чоловіка був про Україну і українців
Кажуть, хоробрі люди помирають один день, боягузи – щодня!
Жив як Людина, помер як Герой 🇺🇦
Дякую, що був. Не забуду тебе, наш добрий Друг”, – пише Наталія Гесюк.

“Це була людина слова. Він був ідеальним співрозмовником для журналістів, бо завжди у темі і не уникав гострих запитань”, – зазначає Руслана Стасишин.

“Україна втратила знану людину, історика, депутата, ексзаступника голови облради. Але історія нам залишила його як Героя, захисника Батьківщини, люблячого батька та чоловіка, тепер у строю назавжди. Це сталося 23 березня 2023 року. Пам’ятаємо. Не забудемо! Не пробачимо!
P.S. Не кажіть що депутати не воюють. Воюють ще як. І на жаль віддають своє найцінніше, здоров’я, життя, захищаючи Україну,” – пише Юрій Кульпа.

Редакція щиро співчуває рідним, знайомим, близьким, колегам та побратимам Героя. Помстимося!

Фото на головній – Юрій Кульпа.

Перейти до панелі інструментів