16.05.2024
Новини

Скромний та відважний: 36-річний сапер з Кременеччини отримав “Золотий хрест” від Головнокомандувача ЗСУ

Молодого мужнього воїна 105 ОБр ТрО Кременецького 85 батальйону ТрО сапера, молодшого сержанта Тараса Голуба відзначили “Золотим хрестом” від Головнокомандувача ЗСУ. Нагороду захиснику присвоїли ще у жовтні минулого року. Отримати зміг її лише нещодавно. Через свою скромність Тарас навіть не хотів про це розповідати. Та друзі, а також командування вирішили, що земляки повинні знати, хто береже їхній спокій та розміновує деокуповану землю.

 

“Терміново” поспілкувалося з товаришем Тараса Голуба волонтером Богданом Неділем. Чоловіки родом з одного села та знайомі ще зі шкільних років.

    • Тарас дуже порядна та скромна людина, разом з тим він відважний воїн. Ще у 2014 році став на захист країни та солдатом строкової служби інженерних частин робив перші розмінування. Бо ж після кожної війни у землі залишається безліч смертоносних «сюрпризів» – міни, снаряди, що не розірвалися, бомби, патрони, гранати, – розповідає Богдан Неділь.

У перші дні повномасштабного вторгнення Тарас Голуб пішов у місцеву ТрО. Пройшов навчання-підготовку у Кам’янці-Подільському, після чого зі своїми побратимами з Кременеччини вирушив на Запорізький напрямок.

Народився Тарас Голуб у селі Горинка, зараз Кременецької громади. Навчався у місцевій школі. Потім закінчив Кременецьке ПТУ за фахом будівельника. Як й багато наших краян, заробляв на життя роботою за кордоном. Та підступний напад рф змінив його життя.

“Бойові сапери Ті, хто йдуть попереду штурмовиків. Це їхніми розмінованими коридорами рухається піхота. Це вони супроводжують розвідників. Сапери — ті, хто щодня перебуває за сантиметр від смерті, це професія без права на помилку, але основне – в характері має бути відповідальність.

Якщо її немає, на мою думку, – вийде поганий сапер. У саперній справі поспіх зайвий, бо не можна спочатку робити, а потім думати. Спершу треба добре подумати. Необхідно бути холоднокровним. Головне, що має вміти сапер — це визначити призначення конкретної міни, її будову, тактико-технічні характеристики, спосіб її знищення та знешкодження.

“Серед інженерів ніхто ніколи не наказує виконувати роботу”. Я маю за честь, що перші професійні навички сапера, Тарас отримував під моїм керівництвом”, – розповів командир Тараса Голуба Ігор Савчук.

До слова, “Золотий хрест” – це не перша відзнака, яку отримав 36-річний сапер. Ще у 2016 році його нагородили відзнакою Президента України “За участь в антитерористичній операції”.

Тарас Голуб – непублічна людина, яка мало говорить про свою професію, натомість просто якісно виконує свою роботу, – кажуть про військового побратими. Щиро вітаємо захисника із заслуженою нагородою та бажаємо якнайшвидше неушкодженим повернутися із Перемогою до мирного життя!

 

 

 

 

Перейти до панелі інструментів