05.05.2024
Новини Промо

Історія успіху джину Gordon’s

Британці відомі своєю прихильністю щодо дотримання традицій, чому є безліч прикладів. Любов до королівської сім’ї в них у крові, як і до міцного алкоголю. І мова не тільки про шотландський віскі. Джин, хоча і є голландським винаходом, став популярним саме завдяки підприємцям із Туманного Альбіону. Піонером у цій галузі сміливо можна назвати шотландця Олександра Гордона.

Біля витоків

Голландці гнали дешевий, але досить міцний алкоголь, настоюючи його на ягодах ялівцю, і робили це в промислових масштабах. Настільки великих, що більша частина продукції вивозилася за межі країни. Оскільки в Англію джин ввозився безмитно, він швидко завоював популярність серед моряків, які в роки домінування Британії на морі були чи найчисельнішою верствою населення. Запашні ягоди та трави дійсно перебивали сивушний присмак, який залишався після перегонки. Позбутися його через недосконалість технологій у голландців не виходило.

Народження якісного джину

Як тільки в Англії була знята заборона на виготовлення алкоголю приватними особами, Гордон вирішив зробити джин елітним напоєм, якого б не цуралися аристократи. Починаючи з 1769 року він невпинно працює над удосконаленням технології виробництва та шукає смаки, які були б вишуканими та подобалися справжнім знавцям алкоголю. І йому це вдалося, завдяки використанню мідного перегонного апарату та технології потрійного очищення. Що стосується унікального смаку, то, крім ягід ялівцю, він був отриманий із допомогою додавання інших інгредієнтів — насіння коріандру, кореню янгеліка та інших натуральних компонентів. Цей фірмовий оригінальний рецепт ретельно охороняється та передається із покоління в покоління. У кожний момент часу про нього знає обмежене коло людей, сьогодні це 12 довірених осіб.

Визнання

Воно прийшло не одразу, але поступово напій ставав впізнаваним, і не тільки в Британії. Врешті решт Gordon’s London Dry став королівським напоєм, а бренд отримав привілей поставляти свою продукцію дому Віндзорів, і це право підтверджувалося кожною новою вінценосною особою. Більш того, сьогодні джин Гордонс поставляється в ті королівські двори, які ще залишилися в Старому Світі. Взагалі список країн, куди експортується напій, включає більш ніж 150 рядків. Є в ньому й Україна.

Особливості виготовлення

На відміну від віскі, у джині відсутній цукор. Використовуються тільки натуральні підсолоджувачі, значною мірою це ягоди ялівця, хоча невеликий внесок дає корінь дягелю. До речі, ягоди й сьогодні збирають вручну, як і 200 років тому: трусять та беруть тільки достиглі плоди, які спочатку сушать, а потім зберігають 1,5 років у полотняних мішках, щоби вони розм’якли, стали більш маслянистими та цукровими. Крім ялівця, до складу джина Гордонс входить багато інших компонентів: кориця, імбир, коріандр, корінь фіалки, бузина, цитрусові тощо. Крім класичного сухого London Dry, у маркеті МАУДАУ можна придбати й інші сорти, від полуничного Premium Pink до лимонного Sicilian Lemon чи апельсинового Mediterranean Orange. Чудова можливість продегустувати ці смаки!

Перейти до панелі інструментів