27.07.2024
Новини Промо

Ла Ліга Іспанії: найкращі бомбардири за всю історію турніру

Іспанська Прімера вважається однією з найсильніших європейських першостей з футболу та однією з найбільш «голеносних». Ла Ліга Іспанії славиться великою кількістю забитих голів. Вашій увазі — п’ятірка найрезультативніших футболістів за всю історію чемпіонату.

  1. Ліонель Мессі. Славетний аргентинець показав в Прімері надзвичайну продуктивність. Загалом правий вінгер виходив на поле в Ла Лізі 520 разів та відзначився за всі поєдинки 474 забитими м’ячами.
  2. Кріштіану Роналду. Одвічний суперник Лео в цьому змаганні займає другу сходинку. Португалець відіграв 292 матчі та забив 311 голів.
  3. Третя сходинка належить футболістові, що грав ще у середині минулого століття. Тельмо Сарра свого часу виступав за такі клуби Ла Ліги Іспанії, як «Ерандіо», «Атлетико Більбао», «Індаучу» та «Баракальдо». Персональний рекорд форварда складає 254 м’ячі за 277 матчів.
  4. На четвертому місці іспанського топу голеадорів — француз Карім Бензема. За 14 років у «Реалі» нападник виходив на поле 439 разів. Кількість забитих ним голів складає 238.
  5. Останню, п’яту сходинку займає мексиканський форвард Уго Санчес. З 1981 по 1992 роки футболіст виступав за два мадридські клуби — «Реал» та «Атлетико», а потім ще відіграв два сезони за «Райо Вальєкано». Футболіст взяв участь у 347 поєдинках та забив 234 голи.

Не дивно, що найкращими бомбардирами стали саме форварди, але в Іспанії забивали й воротарі, хоча звісно, не так багато. Наприклад, найрезультативнішим голкіпером став гравець «Лас Пальмаса» 1998-2002 років Начо Гонсалес. На рахунку воротаря цілих 6 забитих голів за команду.

Турнірна таблиця Ла Ліги: де слідкувати за результатами чемпіонату

Дізнаватися календарі ігор та результати матчів Прімери зручно на ЮА Футбол. На сайті завжди оновлена й актуальна турнірна таблиця Ла Ліги, доступні огляди турів та прогнози на майбутні поєдинки. Тут ви також знайдете детальну статистику клубів та гравців.

Інтернет-портал публікує багато фото і відеоматеріалів з футбольного життя, а також інтерв’ю з відомими особистостями та аналітичні матеріали. Всі матчі Прімери доступні у вигляді текстових трансляцій, тож навіть без доступу до гри ви матимете змогу слідкувати за перебігом подій на полі.

Ресурс має зручний мобільний додаток, в якому доступні всі функції великого сайту, тому ви можете дивитися турнірну таблицю Ла Ліги та читати новини прямо зі свого смартфона.

Автор ua-football: Олександр Риженко – https://twitter.com/Theryzhenko

Перейти до панелі інструментів