28.04.2024
Новини Скандал

В УПЦ відреагували на звернення митрополита Тернопільського і Кременцького Сергія до духовенства РПЦ

У Тернопільській єпархії УПЦ прокоментували звернення митрополита Тернопільського та Кременецького Сергія до духовенства РПЦ. Цю заяву назвали фейком. У єпархії також наголосили, що схожий документ поширюється не вперше, лише міняється дата листа. Документ називають провокацією і зазначають, що моляться за мир, воїнів та Україну. 

“У зв’язку з поширення в мережі інтернет листа Високопреосвященнійшого Сергія, митрополита Тернопільського і Кременецького до духовенства РПЦ про допомогу і збір коштів на території Російської Федерації – управління Тернопільської єпархії Української Православної Церкви ОФІЦІЙНО ЗАЯВЛЯЄ, що даний лист являється ФЕЙКОМ, оскільки митрополит Сергій не давав ніякого благословіння на будь-який збір коштів, який вказаний в провокаційному листі, так само як не було надіслано жодного листа з даним текстом. Це все являється ОБМАНОМ!

Також був вказаний номер без будь-якого дозволу на це протоієрея Євгенія Пінчука, як священника, що займається благодійністю в Тернопільській єпархії.

Даний лист являється наслідком Photoshop’y, де були використанні підпис митрополита Сергія!
Тернопільська єпархія на чолі з її керуючим, митрополитом Сергієм, так як і Українська Православна Церква молиться за мир в нашій Україні, за воїнів і владу. Допомагає на регулярній основі – воїнам, нужденним, переселенцям!

Вважаємо, що цей фейковий лист є провокацією стосовно Тернопільської єпархії, зокрема стосовно митрополита Сергія, а також всіх вірних Української Православної Церкви, вірних синів і дочок, як мужньо захищають нашу Батьківщину від ворогів”, – йдеться у заяві.

У листі, про який йдеться, митрополит Сергій, начебто, просить у РПЦ допомоги для Тернопільської єпархії УПЦ. Зокрема, нібито, скаржиться на події у Кременці, пов’язані із виселенням парафії УПЦ з Миколаївського собору та переймається подальшою долею жіночого Богоявленського монастиря.

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення митрополит УПЦ Сергій відмовився від нагороди та засудив напад окупантів на Україну. А наприкінці минулого року стало відомо, що двоє митрополитів з Тернопільщини потрапили у “Патріарший календар” РПЦ.

 

Перейти до панелі інструментів