12.05.2024
Новини Оперативно

У Кременці виселяють духовне училище при Миколаївському соборі

Про виселення учнів Кременецького духовного училища, яке розташоване у приміщеннях Миколаївського собору, стало відомо вранці. На це є відповідне рішення виконавчої служби. Інформацію підтвердили у поліції. Щойно допис про це розмістили на офіційній сторінці УПЦ. 

Читайте також: Миколаївський собор у Кременці повернуть заповіднику

“Просто зараз відбувається “зачистка” приміщень Кременецької філії Почаївської духовної семінарії.
Студенток Кременецького духовного училища примусово садять у автобуси та вивозять “у гуртожиток одного з коледжів”. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Тернопільської єпархії.

О 6:00 ранку Кременецький Свято-Миколаївський кафедральний собор, на території якого розміщується регентське училище, оточила поліція.

Всім, хто знаходився в приміщенні училища, а це здебільшого дівчата, було оголошено вимогу негайно залишити приміщення.

Поліція увірвалась в келії, де проживали й в цей час ще спали вихованки училища, та примусово наполягала на терміновому збиранні особистих речей. Силовиків не бентежило навіть те, що на подвір’ї в цей час мінусова температура.

Представник поліції повідомив, що йому надійшов наказ зачистити приміщення і він цей наказ виконає.

Деякі дівчата в стані стресу зачинилися у своїх келіях. У відповідь силовики погрожують виламати двері й примусово вивести їх із приміщення.

Наразі до Миколаївського собору під’їхав автобус, куди поліціянти спрямовують вихованок училища. Їм повідомили, що мають на меті відвезти їх до гуртожитку одного з місцевих закладів освіти. Переважна більшість дівчат перебувають у шоковому стані. На підставі чого їх відводять до автобуса, ніяких пояснень поліція не надала”, – йдеться у повідомленні.

Як розповіли “Терміново” кременчани, на адресу правоохоронців та виконавчої служби з уст парафіян лунали неабиякі прокльони.

На місці подій був також директор Кременецько-Почаївського ДІАЗу Василь Ільчишин.

Як усе відбувалося, можна подивитися ТУТ.

Нагадаємо, термін дії договору оренди на споруди Миколаївського собору закінчився на початку лютого 2023 року. Попри це парафія УПЦ у Кременці відмовилася залишити храм.

Перейти до панелі інструментів