19.05.2024
Новини

Ветерани та УБД можуть отримати до 1 млн гривень на власну справу, – директор центру зайнятості Микола Городецький

Сьогодні у пресцентрі ОВА відбувся брифінг щодо навчання учасників бойових дій, а також їх працевлаштування. 

Новий директор Тернопільського обласного центру зайнятості Микола Городецький розповів, що наразі у рамках урядового проєкту “єРобота” реалізуються такі грантові програми:

«Власна справа», де ви можете отримати грант від 50 до 250 тисяч гривень. Для цього потрібно протягом 6 місяців з дати отримання коштів створити нові робочі місця. За умови створення 1 робочого місця можна отримати до 250 000 грн. Якщо член родини учасника бойових дій створив 2 робочих місця, він може отримати до 500 тисяч гривень. Третя пропозиція для ФОПів, які є учасниками бойових дій. Якщо вони зареєстровані як підприємці понад 3 років, і створять 4 робочих місця, можна отримати грант на 1 млн грн.

А для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю є окрема грантова програма, завдяки якій можна створити власний бізнес. Щоб подати заявку на отримання гранту, потрібно скористатися порталом “Дія”.

Олександра Островська, заступник директора Тернопільського обласного центру зайнятості, розповіла про те, як отримати ваучер на навчання. Є перелік з 124 професій та спеціальностей, за якими можна пройти навчання та здобути освітній рівень. Для цього потрібно звернутися до центрів зайнятості.

 

Перейти до панелі інструментів