19.05.2024
Новини

НМТ-2024: в ОВА розповіли про важливі умови та зміни у тестуванні вступників

У 2024 році НМТ або Національний мультипредметний тест проводитимуть у 2 сесії – основну та додаткову. Вони триватимуть з 14 травня до 19 липня. Про це сьогодні говорили на брифінгу у пресцентрі ОВА начальниця управління освіти та науки Тернопільської ОВА Ольга Хома та Юрій Шайнюк, заступник директора з питань ЗНО та моніторингу якості освіти Тернопільського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Тестування проводитимуть в один день, хоч і розуміють, що це буде трішки важко для вступників. Проте безпека – понад усе. Усі приміщення, де проводитимуть тестування, будуть обладнані металодетекторами та камерами відеоспостереження. А у випадку оголошення повітряної тривоги тестування перериватимуть і спускатимуться в укриття. Час та місце проведення тестування не розголошуватимуть – цю інформацію надсилатимуть кожному вступнику окремо на е-мейл.

Тестування буде у вигляді онлайн-тесту за комп’ютерами за такими предметами: українська мова, математика та історія України (обов’язкові предмети). Також можна вибрати 1 предмет на вибір – англійська, німецька, французька або іспанська мови, біологія, фізика, хімія або географія.

На опрацювання завдань з української мови виділили 60 хвилин, з математики – 60 хвилин. Далі буде 20-хвилинна перерва і тестування з історії України та вибраного предмету. На них також виділяють по 60 хвилин.

Зміни у НМТ у 2024 році порівняно з 2023 роком

Реєстрація вступників відбудеться орієнтовно у березні, каже Юрій В’ячеславович Шайнюк. У порівнянні з минулим роком історія України буде обов’язковим предметом, а також додалося 2 предмети на вибір – українська література та географія.

В управлінні освіти зазначають, що історія України є складним тестом, тому результати є не дуже високими. Минулого року з історії було лише 7 200-бальних результатів. Тому питання під час цього тестування стосуватимуться лише 16-21 століття з історії України.

Перейти до панелі інструментів