15.05.2024
Новини Оперативно

В Україні чоловік з’їв консервований тунець і заразився смертельною хворобою

тунець

В Україні зареєстровано випадок зараження ботулізмом через вживання рибних консервів, а саме м’яса тунця у власному соку. Про це попереджають у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Києві.

Зазначається, що випадок зафіксували у Фастівському районі Київщини. Чоловік заразився інфекцією ботулізму, повідомляється, що це пов’язано із вживанням “тунця у власному соку”. Банку консервів він купив в одній з торговельних мереж столиці.

“З 19 січня Головним управлінням розпочато позаплановий захід державного нагляду (контролю) операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції з відбором зразків для лабораторного дослідження.

Читайте також: Тернополян попереджають про смертельну небезпеку у домашній консервації

Цей харчовий продукт знято з реалізації до отримання результатів лабораторних досліджень. Вжито усіх заходів щодо безпеки та унеможливлення загрози для здоров`я споживачів зазначеної харчової продукції.
Про результати досліджень повідомимо”, – йдеться у повідомленні. 

На жаль,  у Держпродспоживслужбі поки не повідомляють, який саме тунець і якого виробника придбав чоловік у столичному магазині. Ймовірно, причиною є те, що ще тривають дослідження.

Довідка. Ботулізм – це серйозне хворобливе захворювання, яке виникає внаслідок отруєння токсинами, виробленими бактерією Clostridium botulinum. Ця бактерія може бути присутньою в ґрунті та деяких харчових продуктах. Токсин, вироблений бактерією, нейротоксичний і може призвести до тяжких порушень нервової системи.

Симптоми ботулізму можуть включати м’язову слабкість, параліч, труднощі ковтання, розлади мовлення та дихання. Важливо вчасно отримати лікування, оскільки ботулізм може бути загрозою для життя.

Головним джерелом ботулізму є некоректно оброблені та консервовані продукти, такі як домашні заготовки, консервовані овочі, риба та м’ясо.

Перейти до панелі інструментів