Гарячі та запечені роли – чому їх плутають та як розібратись в цій темі?

суші роли

Суші і роли люблять не тільки в Японії, а і по всьому світі. Хто б міг уявити собі, що ще якихось двадцять років тому, суші в Україні могли придбати лише забезпечені люди. А зараз наша країна посідає друге місце в світі, після Японії, по рейтингу популярності цієї страви. Навіть маючи такий високий показник по країні, багато хто не розбирається в усіх цих загадкових назвах. Щоб наступного разу не обирати страву навмання, потрібно дещо відрізняти один від одного різні види суші. І коли в меню бачите назву запечені роли у Львові, щоб ви не плутали їх з гарячими ролами.

Що таке гарячий рол?

Це повинно зацікавити любителів гарячих страв. Інколи дійсно, особливо в холодну погоду, так хочеться поїсти теплої смакоти й зігрітися. Кухарі винайшли вихід з такої ситуації і запропонували страву гарячий рол. І це так сподобалось любителям суші, що сьогодні майже в кожному ресторані можна побачити в меню страву “темпура” – гарячий рол. Вирізняється така страва від звичайних ролів технологією приготування, а саме термічною обробкою. Технологія приготування включає наступні етапи:

  • Підготувати фритюрницю або глибоку сковорідку по типу Вок.
  • Готуємо кляр: вода, яйця, борошно, сіль, спеції.
  • Роли можна смажити як шматочками, так і цілим рулетом.
  • У сковорідку додають олію, розігрівають до киплячого стану.
  • Рулет покривають з усіх сторін у клярі.
  • Коли олія розігрілася, у посуд опускають рулет, і обсмажують його 3 – 4 хвилини.
  • Виймають готовий рулет та викладають на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.
  • Страва готова, можна пробувати.

Чим запечений рол відрізняється від гарячого?

Ця ситна та апетитна страва також користується великим попитом, особливо у деякій категорії, а саме:

  • вагітні жінки;
  • діти;
  • люди, які мають хворобу шлунково-кишкових органів;
  • які перебувають на харчовій дієті.

А також всі, хто полюбляє смачно поїсти. Такі роли готують з продуктів, яким потрібна термічна обробка. Це риба, морепродукти. Також смачно буде приготувати такі роли з начинкою з овочів, сиру, курки. Так само таку страву подають теплою або гарячою.

Основні відмінності запечених ролів від гарячих:

  • готують без кляру;
  • замість кляру можна використати соус до смаку для більшої соковитості;
  • готують в духовій шафі або на грилі;
  • час приготування трохи більший – 6 – 7 хв. (за такий проміжок часу страва приготується, а корисні властивості продуктів збережуться).

Експериментуйте, пробуйте різні види суші й ролів, дізнавайтеся більше про японську кухню. А Моносуші допоможуть вам в цьому.

About the author

вантажівка
trending_flat
На Тернопільщині вантажівка на трасі збила людину

На Тернопільщині сталася ДТП. Вантажівка збила людину перед в'їздом у місто Копичинці. Про це повідомляють у пресслужбі поліції Тернопільщини. "Дорожньо-транспортна пригода з потерпілими трапилася 3 грудня перед в'їздом в місто Копичинці. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група Чортківського райуправління поліції. У ході перевірки стало відомо, що близько 4:20 водій автопоїзда  MAN із напівпричепом, рухаючись дорогою Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече, допустив наїзд на пішохода. Потерпілий - житель села Котівка 1959 року народження. Чоловік переходив дорогу у забороненому місці", - йдеться у повідомленні. Він отримав серйозні травми. Водій тверезий, але в нього все одно взяли кров на вміст алкоголю.

trending_flat
Як вимикатимуть світло 4 грудня: графіки

Тернопільобленерго оприлюднило графіки планових відключень електроенергії на 4 грудня. У четвер відключення торкнуться частини споживачів області. Найтривалішими вони будуть для груп 5.1 і 6.1 – світло відключать двічі на день. Важливо! Обленерго попереджає, що графіки можуть змінюватися протягом дня залежно від ситуації в енергосистемі. Актуальну інформацію про стан електропостачання радимо відстежувати на офіційних ресурсах енергокомпанії. Дізнатися свою чергу відключень можна на сайті Тернопільобленерго. Для зручності оформили графіки в інфографіку.

пожежа
trending_flat
Вогонь міг перекинутись на щільну забудову: у Почаєві ледь не сталося біди

У Почаєві сталася пожежа, яка могла наробити великої біди людям. Та, на щастя, трагедії не сталося. Про це розповіли у ГУ ДСНС у Тернопільській області. Існувала загроза, що полум'я перекинеться на інші будівлі, розташовані поруч. "О 14:44 виникла пожежа закинутої житлової будівлі в місті Почаїв на Кременеччині. Існувала загроза перекидання полум’я на щільну забудову поруч. Зусиллями надзвичайників пожежу ліквідовано, а від вогню врятовано 5 будівель, розташованих поруч", - йдеться у повідомленні.  

Шопка
trending_flat
Сім’я виростила ялинку та віддала її для громади на свята на Тернопільщині

У Підгороднянській громаді встановили головну новорічну ялинку та шопку. Дерево для свят надала місцева родина зі свого двору. Ялинку та шопку прикрасили працівники КП "Підгороднянське" разом із фахівцями "Центру культури, дозвілля, туризму та спорту", повідомляється на сторінці громади. Святкову атрибутику встановили напередодні Дня Святого Миколая. Декорації стоятимуть до завершення зимових свят. Пухнасту красуню для громади подарувала родина Коцур із села Підгороднє. Павло, Ірина та Мартуся Коцур виростили дерево у власному господарстві. Представники громади подякували родині за щедрість. Масових заходів цього року не планують. Винятком стануть лише невеликі програми для дітей.

пиво
trending_flat
Творець легендарного “Жигулівського” народився на Тернопільщині: тепер його спадщину відроджують у Козові

У селищі Козова на Тернопільщині варять пиво, яке тримає в собі історію цілої епохи. Тут народився Альфред фон Вакано - австрійський дворянин, який подарував світу легендарне "Жигулівське" пиво і заснував найбільшу броварню в Росії. Сьогодні в його рідному місті місцевий підприємець Володимир Ярема, засновник "Козівської  ремісничої броварні", відроджує древні пивоварні традиції. Тож розповідаємо, як у Козові повертають автентичний смак Галичини. Австрійський дворянин з Козови, який змінив історію пивоваріння в Росії 12 травня 1846 року в Козові народився Альфред фон Вакано - людина, яка згодом прославила це маленьке містечко на весь світ. Його батько Філіп керував землемірчою експедицією, описував землі Козови, а мати походила з відомого австрійського роду баронів Стедліх. Після повернення до Відня хлопець здобув освіту у Віденській комерційній академії, навіть встиг повоювати в австро-прусській війні 1866 року. У 80-х роках ХІХ століття фон Вакано став першим, хто почав варити […]

пожежа
trending_flat
На Зборівщині виникла пожежа на господарстві

На Тернопільщині виникла пожежа на господарстві. Загорілась господарська будівля. Про це повідомляють у пресслужбі ГУ ДСНС у Тернопільській області. "1 грудня о 06:18 до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про пожежу в селі Грабківці Зборівської територіальної громади. Загоряння виникло в господарській будівлі на площі 16 кв. м. Завдяки злагодженим та професійним діям бійців ДСНС пожежу було оперативно ліквідовано, а будівлю врятовано від повного знищення. З настанням холодів кількість пожеж у житловому секторі та господарських спорудах традиційно зростає. Найчастішими причинами стають порушення правил експлуатації пічного опалення, перевантаження електромережі та необережне поводження з вогнем", - йдеться у повідомленні.

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А
+380935295439
ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright

2018 – 2025