Суші і роли люблять не тільки в Японії, а і по всьому світі. Хто б міг уявити собі, що ще якихось двадцять років тому, суші в Україні могли придбати лише забезпечені люди. А зараз наша країна посідає друге місце в світі, після Японії, по рейтингу популярності цієї страви. Навіть маючи такий високий показник по країні, багато хто не розбирається в усіх цих загадкових назвах. Щоб наступного разу не обирати страву навмання, потрібно дещо відрізняти один від одного різні види суші. І коли в меню бачите назву запечені роли у Львові, щоб ви не плутали їх з гарячими ролами.
Що таке гарячий рол?
Це повинно зацікавити любителів гарячих страв. Інколи дійсно, особливо в холодну погоду, так хочеться поїсти теплої смакоти й зігрітися. Кухарі винайшли вихід з такої ситуації і запропонували страву гарячий рол. І це так сподобалось любителям суші, що сьогодні майже в кожному ресторані можна побачити в меню страву “темпура” – гарячий рол. Вирізняється така страва від звичайних ролів технологією приготування, а саме термічною обробкою. Технологія приготування включає наступні етапи:
- Підготувати фритюрницю або глибоку сковорідку по типу Вок.
- Готуємо кляр: вода, яйця, борошно, сіль, спеції.
- Роли можна смажити як шматочками, так і цілим рулетом.
- У сковорідку додають олію, розігрівають до киплячого стану.
- Рулет покривають з усіх сторін у клярі.
- Коли олія розігрілася, у посуд опускають рулет, і обсмажують його 3 – 4 хвилини.
- Виймають готовий рулет та викладають на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.
- Страва готова, можна пробувати.
Чим запечений рол відрізняється від гарячого?
Ця ситна та апетитна страва також користується великим попитом, особливо у деякій категорії, а саме:
- вагітні жінки;
- діти;
- люди, які мають хворобу шлунково-кишкових органів;
- які перебувають на харчовій дієті.
А також всі, хто полюбляє смачно поїсти. Такі роли готують з продуктів, яким потрібна термічна обробка. Це риба, морепродукти. Також смачно буде приготувати такі роли з начинкою з овочів, сиру, курки. Так само таку страву подають теплою або гарячою.
Основні відмінності запечених ролів від гарячих:
- готують без кляру;
- замість кляру можна використати соус до смаку для більшої соковитості;
- готують в духовій шафі або на грилі;
- час приготування трохи більший – 6 – 7 хв. (за такий проміжок часу страва приготується, а корисні властивості продуктів збережуться).
Експериментуйте, пробуйте різні види суші й ролів, дізнавайтеся більше про японську кухню. А Моносуші допоможуть вам в цьому.