Гарячі та запечені роли – чому їх плутають та як розібратись в цій темі?

суші роли

Суші і роли люблять не тільки в Японії, а і по всьому світі. Хто б міг уявити собі, що ще якихось двадцять років тому, суші в Україні могли придбати лише забезпечені люди. А зараз наша країна посідає друге місце в світі, після Японії, по рейтингу популярності цієї страви. Навіть маючи такий високий показник по країні, багато хто не розбирається в усіх цих загадкових назвах. Щоб наступного разу не обирати страву навмання, потрібно дещо відрізняти один від одного різні види суші. І коли в меню бачите назву запечені роли у Львові, щоб ви не плутали їх з гарячими ролами.

Що таке гарячий рол?

Це повинно зацікавити любителів гарячих страв. Інколи дійсно, особливо в холодну погоду, так хочеться поїсти теплої смакоти й зігрітися. Кухарі винайшли вихід з такої ситуації і запропонували страву гарячий рол. І це так сподобалось любителям суші, що сьогодні майже в кожному ресторані можна побачити в меню страву “темпура” – гарячий рол. Вирізняється така страва від звичайних ролів технологією приготування, а саме термічною обробкою. Технологія приготування включає наступні етапи:

  • Підготувати фритюрницю або глибоку сковорідку по типу Вок.
  • Готуємо кляр: вода, яйця, борошно, сіль, спеції.
  • Роли можна смажити як шматочками, так і цілим рулетом.
  • У сковорідку додають олію, розігрівають до киплячого стану.
  • Рулет покривають з усіх сторін у клярі.
  • Коли олія розігрілася, у посуд опускають рулет, і обсмажують його 3 – 4 хвилини.
  • Виймають готовий рулет та викладають на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.
  • Страва готова, можна пробувати.

Чим запечений рол відрізняється від гарячого?

Ця ситна та апетитна страва також користується великим попитом, особливо у деякій категорії, а саме:

  • вагітні жінки;
  • діти;
  • люди, які мають хворобу шлунково-кишкових органів;
  • які перебувають на харчовій дієті.

А також всі, хто полюбляє смачно поїсти. Такі роли готують з продуктів, яким потрібна термічна обробка. Це риба, морепродукти. Також смачно буде приготувати такі роли з начинкою з овочів, сиру, курки. Так само таку страву подають теплою або гарячою.

Основні відмінності запечених ролів від гарячих:

  • готують без кляру;
  • замість кляру можна використати соус до смаку для більшої соковитості;
  • готують в духовій шафі або на грилі;
  • час приготування трохи більший – 6 – 7 хв. (за такий проміжок часу страва приготується, а корисні властивості продуктів збережуться).

Експериментуйте, пробуйте різні види суші й ролів, дізнавайтеся більше про японську кухню. А Моносуші допоможуть вам в цьому.

About the author

ДТП 15 квітня
trending_flat
На вулиці 15 квітня у Тернополі авто збило жінку

У Тернополі на вулиці 15 квітня сталася аварія. Водій збив жінку. Про це повідомляють у ГУ НП у Тернопільській області. У пресслужбі поліції кажуть, що травми отримала 77-річна жінка. "Із забоями та іншими тілесними ушкодженнями до лікарні бригада екстреної медичної допомоги доправила тернополянку. 77-річна жінка травми отримала в результаті дорожньо-транспортної пригоди.  Аварія трапилася 25 листопада близько 15:40 на вулиці 15 Квітня. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група Тернопільського райуправління поліції. У ході перевірки стало відомо, що водій автомобіля Opel Zafira, рухаючись заднім ходом у дворі одного з будинків, допустив наїзд на пішохода. Потерпілу доправили до лікарні. У водія взяла зразки крові для перевірки на вміст алкоголю", - йдеться у повідомленні. Нагадаємо, на Тернопільщині водій в’їхав у дерево. До ліквідації наслідків події залучали рятувальників.  

новий рік
trending_flat
Офіційно: у Тернополі змінили робочий графік на Різдво та Новий рік

Виконавчий комітет Тернопільської міськради затвердив зміни у робочому календарі. Рішення стосується святкових днів на Різдво та Новий рік. Тернополяни матимуть можливість відпочивати довше завдяки перенесенню робочих днів. Про це повідомляють у Тернопільській міській раді. Перший робочий день, який припадає на 25 грудня 2025 року (четвер), перенесуть на суботу 20 грудня. Другий робочий день – 1 січня 2026 року (теж четвер) – працюватимуть 10 січня, у суботу. Такі зміни дозволять тернополянам отримати триваліші вихідні під час святкування Різдва та Нового року. Рішення виконкому вже набуло чинності.

визволили собаку
trending_flat
У селі біля Тернополя рятувальники визволили собаку з небезпечної пастки

Рятувальники визволили собаку, яка провалилась у колодязь. Подія сталася 25 листопада у селі Петриків. "Того ж вечора, о 21:29, до рятувальників надійшло повідомлення з села Петриків Великоберезовицької територіальної громади. У каналізаційний колодязь впав собака і не міг самостійно вибратися. Надзвичайники за допомогою драбини спустилися до тварини та підняли її на поверхню", - йдеться у повідомленні. Нещодавно "Терміново" повідомляло, що на Тернопільщині сталася велика пожежа на підприємстві.  

зарплата
trending_flat
Кому на Тернопільщині готові платити до 60 тисяч гривень: доступні вакансії

На Тернопільщині роботодавці шукають працівників і пропонують зарплати до 60 тисяч гривень. Найвищі заробітки чекають на фахівців технічних спеціальностей та керівників. Тернопільський обласний центр зайнятості повідомив про 2,3 тисячі вільних вакансій у регіоні. Середня зарплата в оголошеннях сягає 15 тисяч гривень. Найбільше потребують людей на виробництвах, у торгівлі, медицині, освіті та соцслужбах. Серед найпопулярніших вакансій - водії, продавці, підсобні робітники, оператори котелень, кухарі, вантажники, медсестри, лікарі, швачки та прибиральники. Найщедріші пропозиції - від 40 до 60 тисяч гривень - отримують головні бухгалтери, водії великовагового транспорту, монтажники технологічного обладнання, головні дизайнери, шліфувальники, складальники, експедитори, інженери з транспорту та бетонярі. Трохи менше, 35-36 тисяч гривень, платять водіям тролейбусів, монтажникам, водіям навантажувачів, керуючим магазинів, електрогазозварникам, ливарникам пластмас та менеджерам з персоналу. Зарплата 30-32 тисячі гривень чекає на складальників електричних машин, операторів верстатів з програмним керуванням, слюсарів-ремонтників, машиністів екскаваторів, комірників, інженерів-будівельників, арматурників та друкарів. […]

trending_flat
Побутова техніка польських брендів: що варто придбати для свого дому

Більшість заводів із виробництва побутової техніки, розташованих у Польщі, належать іноземним корпораціям. У цій країні працюють фабрики німецької корпорації BSH, шведської компанії Electrolux, американського бренду Whirlpool та південнокорейського Samsung. Водночас є й доволі відомі польські торговельні марки побутової техніки. Вони формують власний сегмент ринку та підтверджують, що побутова техніка в Польщі виробляється не лише за ліцензіями міжнародних компаній. Zelmer — легендарний польський бренд техніки для дому Zelmer — одна з найвідоміших польських торговельних марок побутової техніки. Основна спеціалізація компанії — проста у використанні та довговічна дрібна побутова техніка. Найбільшу славу Zelmer принесли порохотяги, які десятиліттями вважалися «класикою» в польських домівках. Під цим брендом також випускаються кухонні комбайни, м'ясорубки, блендери, соковитискачі. Amica — лідер польського ринку у виробництві великої кухонної техніки Основний асортимент Amica — це духові шафи, плити, холодильники, варильні поверхні, пральні машини, посудомийки та витяжки. Хоча в асортименті також є і […]

trending_flat
Напої з характером: що впливає на наш вибір

Кожен алкогольний напій має свій характер — міцність, аромат, текстуру, щільність. Насиченість і післясмак також різняться і служать критеріями під час вибору. Вибираючи для певного вечора пиво, вино, віскі або коктейль, ми інтуїтивно підлаштовуємо напій під настрій. Аромат визначає очікування смаку. Насиченість забезпечує сприйняття щільності напою. Баланс смаку означає гармонійне поєднання солодкості, гірчинки і кислинки. Температура і подача підсилюють або пом'якшують враження. Насичені версії, як пиво на 8 оборотів, підходять, коли хочеться виразного смаку, глибини і складних смакових відчуттів. Це рішення для зустрічей з друзями і вдумливих розмов або філософських роздумів. Легкі напої — ідеальний варіант для розслабленого вечора. Як вибрати напій під настрій Щоб вибрати ідеальний продукт для дегустації в конкретний момент життя, орієнтуйтеся на настрій: спокійний — легкі, м'які смаки; впевнений і натхненний — напої з насиченим профілем; ностальгічний — класичні сорти; філософський — версії з виразним і яскравим […]

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А
+380935295439
ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright

2018 – 2025