11.05.2024
Новини Оперативно

З Кременецької лікарні масово звільняються лікарі

З КНП “Кременецька опорна лікарня” масово звільняються працівники після того, як на посаду повернувся старий директор Павло Кісіль. У грудні 2023 за це проголосували чи не усі депутати Кременецької міської ради, які півтора року тому так само одноголосно звільнили Павла Кісіля. Раніше ж медики попереджали, якщо попереднього керівника повернуть, лікарня буде стояти порожньою. Схоже, до цього йде. Тим часом пацієнти знову відмовляються від лікування у Кременці і їдуть куди-інде, наприклад, до сусіднього Шумська.

Звільнення працівників – одне з першочергових питань, які сьогодні обговорили на засіданні наглядової ради Кременецької лікарні. До розмови доєдналися й місцеві активісти, яким небайдужа доля одного з найбільших медзакладів в області. Вони вимагали повернути на роботу молодих фахівців, зокрема хірургів-травматологів, які звільнилися після повернення на посаду Павла Кісіля. Тим часом директор заперечує цю інформацію та заявляє, що фактично звільнився лише хірург Юрій Шаюк.

  • Станом на сьогодні звільнився лише лікар Шаюк. Чому? – запитайте у нього. Є низка заяв від інших лікарів (5 хірургів та 1 анестезіолог – авт.), але я ці заяви не погодив, бо у них “епідемія” і вони всі різко захворіли, – каже Павло Кисіль.

Визнає новий-старий керівник і те, що кременецькі пацієнти знову ж повернулися до лікування в інших медзакладах області.

  • У нас перебував пацієнт з переломом нижньої кінцівки. Він наполіг на тому, щоб продовжити лікування у Шумській лікарні. У нас готова співпраця. Маємо зараз питання зі зміцнення кадрового потенціалу, – каже директор лікарні. По факту, визнавши, що наразі працювати у хірургії немає кому.

Тим часом як лікарі масово йдуть з Кременецької лікарні, поновлений директор посилює у медзакладі юридичний тил. 1 січня 2024 Павло Кісіль від імені лікарні уклав Договір Про надання правничої допомоги з адвокатом Владиславом Авдєєнком, який представляв його інтереси у суді, на суму 120 тис. грн.

Рівненський суд, Павло Кісіль
Павло Кісіль у Рівненському апеляційному суді зі своїм адвокатом Владиславом Авдєєнком

Як зазначають місцеві активісти, на нинішньому засіданні питання до Павла Кісіля не вичерпані. Міський голова Андрій Смаглюк закликав пацієнтів Кременецької лікарні при будь-яких найменших порушеннях під час лікування, звертатися зі скаргами у міську раду.

Перейти до панелі інструментів