20.05.2024
Новини Оперативно

Колишнього директора Кременецької лікарні Павла Кісіля поновили на посаді

На сьогоднішній сесії Кременецької міської ради депутати поновили на посаді колишнього директора КНП “Кременецька опорна лікарня” Павла Кісіля. За повернення керівника, якого півтора року тому звільнили зі скандалом, проголосували 25 із 28 присутніх у залі засідань депутатів. Кажуть, що повинні виконати рішення суду. Оксану Капелусь, яку призначили директором лікарні у листопаді 2022 року, звільнили.

5 грудня Рівненський апеляційний суд залишив у силі рішення Рівненського міського суду про поновлення на роботі Павла Кісіля. Аби судові засідання відбувалися саме у Рівному, Павло Кісіль спеціально офіційно зареєструвався як мешканець Рівненщини. Хоч по факту живе біля Кременця. Тож у лікарні не відкидають думки про те, що суд був необ’єктивним та несправедливим.

Окрім того, що Павла Кісіля поновили на роботі, йому заплатять компенсацію за вимушений прогул. А це чимала сума.

Нагадаємо, звільненню Павла Кісіля передували численні конфлікти у лікарні, а також аудит, за висновками якого міська рада визнала дії керівника комунального підприємства такими, що систематично порушують умови Контракту. А також зробила висновок про неможливість подальшої роботи директора КНП «Кременецька опорна лікарня», оскільки це могло призвести до неналежного виконання статутних завдань підприємством, його неефективної діяльності, неналежного надання медичного обслуговування.

Раніше працівники Кременецької лікарні уже не раз приходили до міської ради з вимогою не поновлювати Павла Кісіля. Також вони їздили у Рівне на судові засідання. Проте, схоже ні суд, ні міська рада людей не чують. Відтак, лікарня справді може опинитися порожньою, як про це попереджали медики.

Адвокат Віталій Сідоров, який представляв у суді інтереси громади, розповів “Терміново”, що рішення Рівненського апеляційного суду не остаточне. І боротьба продовжиться у Верховному суді України. Також захисник повідомив, що на засідання у Рівному Павло Кісіль приїхав без адвоката. Тож, схоже, був впевнений у тому, що захист йому не знадобиться.

Перейти до панелі інструментів