05.03.2024
Новини

Приготуєте за 10 хв до Нового року: вишуканий та легкий салат замість Олів’є від Клопотенка

Так склалось, що багато з нас на Новий рік обов’язково готує салат Олів’є. Адже він є символом цього свята ще з дитинства. Але що робити, якщо варена ковбаса та горошок уже остогидли? Пропонуємо рецепт смачного та вишуканого салату, який легко готується, а його складниками є прості продукти. Рецептом поділився переможець Майстершефу Євген Клопотенко.

Салат з курячим філе та медовою заправкою

У цьому салаті ідеально поєднуються кислинка від цитрусу, ніжне куряче філе, солоні огірки та смачний соус. До речі, якщо ви не любите курку, можете використати індичку, шинку чи навіть варений язик.

Інгредієнти:

  • 300 грам вареного курячого філе або іншого м’яса;
  • 1 печена або варена морквина;
  • базилік;
  • 2 великих або 3 малих солоні огірки;
  • 1 помідор.

Для соусу потрібно сік половини лимона, 1 столова ложка меду, 2 столові ложки соняшникової олії, сіль та перець.

Заздалегідь зваріть м’ясо, додавши 5 горошин перцю, лавровий листок. Приготуйте моркву, охолодіть та почистьте її. Коли м’ясо охолоне, наріжте його кубиками. Таке ж зробіть з морквою, солоними огірками та помідором. Складіть усе в ємність і полийте складники соком лимона.

Далі приготуємо соус. Змішаймо все, що для нього потрібно – 2 столові ложки олії, лодку меду, сіль, перець. Заправте салат. Прикрасьте його базиліком. Смачного!

Перейти до панелі інструментів