18.05.2024
Новини

“Дітям потрібне свято”: у громаді на Тернопільщині буде новорічна ялинка

В одній з громад на Тернопільщині, як і в самому обласному центрі, встановлять новорічну ялинку. Щоправда, кажуть, що гучних святкувань не буде. А святкове дерево для того, аби потішити малечі, – наголошують у Бучацькій міській раді.

“Після обговорень і дискусій щодо формату святкування Різдва вирішено, що у Бучачі цього року не буде гучних святкувань, але все ж встановлять традиційні атрибути різдвяних свят. Головна ялинка громади буде!

Її місту дарує житель громади Роман Кущак, а встановлять новорічну красуню у міському сквері працівники КП «Бучацький ККП».

Жодної копійки на ілюмінацію, гірлянди, прикраси з міського бюджету не витрачатимуть. Будуть використані прикраси, що закуповувалися раніше, до початку повномасштабного вторгнення.
Ялинка – це не просто святкова декорація, а багаторічна різдвяна традиція. І, встановлюючи її, ми хочемо зберегти хоч частину гарних спогадів, а у дітей, попри війну, повинно бути свято. Українські традиції потрібно берегти та навчати цього майбутні покоління!

Ворог прагне нас залякати, щоб ми в страху і відчаї забули про наші звичаї, сиділи по кутках і все відклали на потім, бо, мовляв, не на часі навіть святкування Різдва у родинах та громадах.
Однак, зараз атмосфера свята і дружності потрібна не менше, а навіть більше, ніж у мирний час.
Попри війну, дітям необхідне відчуття різдвяного настрою. Колядуймо, щедруймо, збираймося у вертепи, покажімо ворогу, що ми сильні й нас не залякати!”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у більшості громад на Тернопільщині від новорічної ялинки цьогоріч відмовилися. Зокрема, у Кременці, Чорткові, Підгайцях та інших.

Перейти до панелі інструментів