18.05.2024
Новини Оперативно

У ТМР розповіли, чи планують будувати новий міст у мікрорайоні “Новий світ”

Міст вулиця Бродівська Тернопіль

У Тернополі збудують новий міст, який сполучатиме Бродівську та мікрорайон Новий світ? Інформацію про це повідомили у фейсбук-групі “Реальний Тернопіль”, посилаючись на дані тендеру, що провело управління ЖКГ, благоустрою та екології Тернопільської міської ради.

Зазначимо, що у тендері йдеться про ТЕО, тобто техніко-економічного обґрунтування. За допомогою техніко-економічного обґрунтування перевірятимуть, чи доцільно здійснювати такий проєкт у майбутньому, які будуть переваги та недоліки.

Щодо переможця тендеру, то це ТОВ знайоме багатьом тернополянам, адже “НТ ДОРБУДПРОЕКТ” займається майже усіма проєктуваннями для тернопільської міської ради. Вартуватиме ця послуга для тернополян 1 млн 399 тисяч гривень.

За коментарем для роз’яснення “Терміново” звернулося до пресслужби Тернопільської міської ради. Її речниця прокоментувала цю інформацію так:

“Мікрорайон «Новий світ» є одним з мікрорайонів міста, в якому проблема транспортного сполучення стоїть дуже гостро, враховуючи історично складену забудову.
Управлінням житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради проведено спільну нараду та обстеження ділянок мікрорайону «Новий Світ» щодо можливості облаштування під’їзних доріг.
Управлінням ЖКГ замовлено розробку техніко-економічного обґрунтування щодо можливості будівництва дороги вул.Транспортна з влаштуванням шляхопроводу через залізничну колію та реконструкцією існуючого шляхопроводу по вул.Бродівська”. Проте зазначають, що наразі дійсно йдеться лише про розробку ТЕО.

Фото – Реальний Тернопіль

Перейти до панелі інструментів