28.04.2024
Новини Політика

Про що домовлявся консул Албанії на Тернопільщині

17-го листопада Почесний консул Республіки Албанії в Україні Шахін Омаров, разом з Народними депутатами України, членами групи дружби з Республікою Албанія Ігорем Василівим та Євгеном Петруняком, зустрілися з начальником Тернопільської обласної військової адміністрації  Володимиром Трушем та першим заступником голови Тернопільської обласної ради Володимиром Болєщуком. Про це повідомляють у Почесному консульстві Республіки Албанія у Харкові.

Читайте також: Елвін Омаров: “Росіяни хотіли вбити консула Албанії за дружбу з Україною”

“Зустріч відбулася в дружній і конструктивній атмосфері, як зазначив пан Володимир Труш: «Хочу висловити слова подяки Уряду Республіки Албанія та албанському народу за підтримку нашої держави у боротьбі з російським агресором. Албанія є надійним союзником України, яка вже другий рік поспіль продовжує надавати політичну, військову, технічну, оборонну та гуманітарну підтримку. Також ми повинні розвивати нашу економічну співпрацю. Адже ми будемо сильніші, коли сильна економіка».

Окрім того, протягом зустрічі сторони обговорили гуманітарну сферу, підбили підсумки співпраці у соціальних та гуманітарних проєктах цього року, та заплановані сумісні проєкти з підтримки та допомоги дітям та сім’ям військовослужбовців на наступний, 2024 рік”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у травні цього року діти українських захисників з чотирьох областей відпочивали в Албанії. Це стало можливим завдяки соціальному проєкту, який реалізували за підтримки мера міста Тирана Еріона Веліая та Почесного консула Республіки Албанія Шахіна Омарова.

Перейти до панелі інструментів