05.05.2024
Новини Оперативно

Кортеж прем’єра Польщі влаштував ДТП під Тернополем: 42-річний водій випав через вікно

На відстані у 30 км від Тернополя автомобіль, який належав дипломатам посольства Польщі в Україні, протаранив автомобіль, який був припаркований на узбіччі. Про це повідомляє польське видання Wirtualna Polska.

Як відомо, аварія сталася під час візиту польського прем’єра міністра Матеуша Моравецького у липні 2023 року, коли глава уряду приїхав у неіснуюче сьогодні село Пужники Тернопільської області для вшанування пам’яті жертв Волинської трагедії.

Від удару у припарковане авто воно перекинулось на бік у кювет, а водій випав через вікно. Повідомляється про сильні травми у 42-річного українця, якого звати Олег Ліщук.

“Проїхала одна машина, друга, третя, четверта, п’ята… Пам’ятаю, їх було кілька. Вони всі проїжджали повз, зазвичай зустрічною смугою… Я не можу сказати, яка з машин — передостання або остання — виїхала на узбіччя з того боку, на якому я стояв, і полетіла прямо на мене. Це було лобове зіткнення. Звук, тріск і я нічого не пам’ятаю. Я знепритомнів”, — каже постраждалий.

Лищук каже, що спочатку лікувався у Тернополі, а потім зусиллями дипломатів його перевезли до Польщі. Проте державну підтримку надавали лише кілька днів.

У заяві посольства сказали, що автомобіль, що вчинив ДТП, належав аташе з питань оборони. Його співробітник, ймовірно, знепритомнів за кермом.

Перейти до панелі інструментів