22.05.2024
Новини Промо

Міфи про ноутбуки — як заощадити на аксесуарах та не вестись на рекламу

Хоча сучасні люди далеко просунулися у плані технологічного прогресу, деякі й досі вірять у досі дивні міфи, перш за все стосовно ноутбуків. Одним з найпоширеніших міфів є необхідність купівлі охолоджувальної підставки під ноутбук. Спочатку здається, що вони й справді можуть бути дуже корисними та потрібними. Однією з причин чому таке враження створюється є те, що у них, крім вентиляторів, іноді є додаткові USB-порти. Вони можуть регулюватися за висотою та навіть мати власні динаміки. Насправді цей гаджет є абсолютно бездієвим для подолання перегріву. Наявність підставки нічого не вирішує, оскільки потрібне обслуговування та очищення ноутбука.

Найпоширеніші міфи —  додаткове зовнішнє охолодження

Одним з найпоширеніших міфів є придбання зовнішнього кулера для ноутбука. Це цікавий гаджет, який виробники намагаються продати власникам ноутбуків. Він підключається через USB і, як вони кажуть, відводить гаряче повітря через решітки. Але чи насправді все настільки просто та прозоро, як гра у казино від 1 грн?

Виявляється, що це не потрібна річ. Хоча вбудовані вентилятори дмуть на всю довжину і все ж не призводять до потрібного зменшення нагріву. А навіть найменший кулер буде лише марно гуркотіти. Підставка, як мінімум, допоможе зручніше розташувати пристрій на столі. При наявності перегріву та шуму ноутбука, краще витратити кошти та віднести його до спеціалізованого сервісу, де проведуть очищення та заміну термопасти.

Також до ТОП-3 поширених міфів відносяться:

  • неможливість апгрейднути ноутбук;
  • неможливість зробити “розгін”;
  • можливість перетворити будь-який ноутбук в ігровий за допомогою зовнішньої відеокарти.

Помилковою є думка, що ноутбуки абсолютно не піддаються модернізації. Можливість заміни оп на модулі більшого обсягу доступна на будь-якому з них. Також кожен може замінити HDD на SSD. Таким чином можна помітно покращити швидкість завантаження операційної системи, рівень її продуктивності. Багато гаджетів також піддаються заміні SSD і HDD на потужніші варіанти.

Щодо розгону можна сказати наступне. Більшість з нас зазвичай думає про комп’ютери, однак не про ноутбуки. Не дивлячись на те, що в них неможливо замінити дві деталі, процесор і відеокарту, будь-хто може покращити їх продуктивність. Безкоштовні утиліти CPU-Z і SetFSB можна використовувати для підвищення частоти процесора. Наприклад, можна підвищити рівень графічної продуктивності завдяки eGPU або ж зовнішньому графічному процесору.

Найбільш дивний міф — питання камери та приватності

Деякі люди й досі вірять у те, що камеру ноутбука слід заклеювати ізоляційною стрічкою. Багато девайсів мають світлодіодні індикатори активності, які сигналізують початок використання камери ноутбука. Вони підключені до плати, і хакер не зможе відключити їх віддалено. Таким чином, людина буде знати, коли камера її фіксує. Також слід зазначити, що у багатьох ос доступне налаштування, за допомогою яких контролюється доступ до камери для окремих програм. Можна надавати доступ лише тим програмам, яким людина довіряє.

Перейти до панелі інструментів