04.05.2024
Новини Оперативно

У Кременці банкір відправляв за кордон ухилянтів

Житель Кременця, скориставшись воєнним станом, налагодив “бізнес” на ухилянтах. Він працював в одному з банків міста і мав доступ до електронних цифрових підписів фізичних осіб-підприємців, які можуть здійснювати міжнародні перевезення. Про це повідомляють у ГУНП у Тернопільській області.

Без відома самих підприємців він від їхнього імені вносив дані військовозобов’язаних до інформаційної системи “Шлях”. Так він допомагав ухилянтам призовного віку виїжджати за межі України. Всього він встиг переправити кілька десятків осіб за кордон.

Протизаконну діяльність жителя Кременця документували протягом кількох місяців. Йому уже оголосили підозру відповідно до ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 5 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України. Він може отримати до 15 років тюрми.

Як стало відомо “Терміново”, наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Правоохоронці звернулися до суду із проханням обрати тримання під вартою.

Перейти до панелі інструментів