24.04.2024
Новини Оперативно

У міській раді прокоментували, чи забиратимуть приміщення в Перинатального центру

Сьогодні вранці “Терміново” повідомляло про мирний пікет лікарів та працівників Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина», під час якого відбулась розмова медиків, працівників лікарні та небайдужих пацієнтів з директоркою Департаменту охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації Ольгою Ярмоленко.

Нагадуємо, що медики кажуть, що міська рада у разі об’єднання може забрати у них землю та приміщення, адже вони належать громаді міста. Зараз Перинатальний центр користується землею та приміщенням на основі договору безоплатної оренди, за яким, на думку лікарів, у разі ліквідації юридичної особи чи її зміни, міська рада або витурить колектив звідти, або змусить платити велику оренду. З цим категорично не погодилася Ольга Ярмоленко.

У Тернопільській міській раді також прокоментували ситуацію. На сайті ТМР з’явилась заява “щодо приміщення обласного перинатального центру «Мати і дитина».

Цитуємо її:

“Приміщення Тернопільського обласного перинатального центру “Мати і дитина” – важлива частина комунального майна міста Тернополя та належить усій громаді. Завдяки укладеному договору між Тернопільською міською радою та обласним перинатальним центром, ця медична установа має можливість безкоштовно використовувати приміщення до кінця 2036 року.

Варто зауважити, що рішення щодо реорганізації цього закладу приймалося Тернопільською обласною радою, і міська рада не має жодного впливу на цей процес. Питання щодо реорганізації та долі працівників цілком залежить від обласної ради, до якої варто адресувати усі питання.

Підкреслюємо, що Тернопільська міська рада активно підтримує збереження медичної установи в цьому приміщенні і продовжує підтримувати його діяльність для надання медичних послуг нашим громадянам”.

Перейти до панелі інструментів