27.04.2024
Новини Оперативно

Тернопільські депутати звернулись до Верховної Ради щодо заборони московської церкви в Україні

Депутати Тернопільської міської ради на 25-ій сесії міської ради сьогодні, 28 квітня, звернулися до Верховної Ради України та народних депутатів України від Тернопільської області щодо заборони діяльності Української православної церкви московського патріархату.

“Якщо Україна хоче гарантувати свою безпеку і незалежність – в ній не повинні працювати ворожі структури. Важко перемогти агресора, який має потужну п’яту колону в середині держави. Структуру, в якій повно російських шпигунів і любителів «русского міра», неможливо реформувати чи змінити, вона має бути ліквідована. Незалежність від росії має бути у всьому – в релігії та вірі також.

Вважаємо, що саме така активна патріотична позиція державної влади усуне загрозу російського втручання у внутрішні справи України, забезпечить єдність українського суспільства і держави у протистоянні агресору та стане вагомою передумовою майбутньої перемоги.

Читайте також: “Чемодан, вокзал, росія”: у Тернополі виганяють московських попів

Ми, депутати Тернопільської міської ради, закликаємо Верховну Раду України ухвалити законопроект щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації релігійних організацій відповідно до норм міжнародного права у сфері свободи совісті та зобов’язань України.

Прийнято на пленарному засіданні двадцять п’ятої сесії Тернопільської міської ради 28 квітня 2023 року”, – йдеться у тексті звернення.

Перейти до панелі інструментів