27.07.2024
Новини

У Тернопільській єпархії УПЦ МП заявили про агресію та поділ на “правильних” і “неправильних” вірян

Ось уже тиждень відбуваються протести проти існування російської церкви у Тернополі. Тернополяни вийшли на мирні протести, скандуючи “Геть московського попа”, а священник церкви заявляв, що у храмі щодня моляться за здоров’я українських захисників.

Згодом міський голова Тернополя повідомив, що питання про розірвання договору на оренду землі УПЦ МП винесуть на сесію міськради і закликав депутатів підтримати це питання.

У Тернопільській єпархії УПЦ МП заявили, що спостерігають агресивне відношення до них та заявили, що розділяти суспільство – це страшний гріх проти народу та України.

“Але змушені сказати про тривожне. Спостерігаючи за агресивними діями по відношенню до нас Тернопільської спільноти, ми з сердечним болем стривожені розділенням містян на так званих «правильних» і «неправильних». Тому ми, духовенство єпархії та миряни вірні Українській Православній Церкві, звертаємось до Вас, наші співвічизники, до якої конфесії Ви б не належали, з проханням не роз’єднуватись у цей важкий для нашої Батьківщини час, не шукати ворогів там, де їх насправді немає, а об’єднати наші зусилля задля наближення даної перемоги над ворогом”, – йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці церкви.

Перейти до панелі інструментів