26.04.2024
Новини

“Ці кошти вартують врятованих життів”: у Кременецькій лікарні відкрили інсультний блок за 6,5 млн грн

Пацієнти КНП “Кременецька опорна лікарня” поступово звикають до позитивних змін у медзакладі. Одна з них – відкриття інсультного блоку при відділенні реанімації, який розрахований на 4 ліжка. Облаштування обійшлося у 6,5 млн грн. Та вчасне надання допомоги у цьому стані, коли лік йде на хвилини, безцінне. Як і належна реабілітація після реанімаційних заходів.

Читайте також: “Раніше чули лише відмовки”: у Кременецькій лікарні відчутні зміни

  • На обладнання блоку витратили 6,5 млн грн. Ці кошти вартують життів і здоров`я. Безумовно, це спільна робота народних, обласних депутатів, місцевого самоврядування, депутатів та голів Кременецької громади та району Андрія Смаглюка та Віталія Кудлака. Усі долучаються, чим можуть. Наприклад, один з депутатів міської ради Володимир Левчук уже не вперше допомагає нам з доставкою обладнання. Завдяки порозумінню та співпраці ми не просто досягаємо певних цілей, ми змінюємо і покращуємо медичні послуги на Кременеччині, – каже директорка Кременецької лікарні Оксана Капелусь.

Читайте також: У Кременецькій лікарні врятували 35-річного чоловіка, який упав з висоти

Пацієнти та їхні родичі, які зіштовхувалися з інсультом, добре знають, чого вартує своєчасна медична допомога. Аби вона була якісною та максимально ефективною у Кременецькій лікарні, зусиль та коштів доклали чимало людей та організацій.

Майже 5,5 млн грн на дихальні апарати виділила БО “Мальве Ді Україна А. П. С.”. 3 тис. євро передали від міста-побратима Кременця німецького Ільзенбурга. Решта коштів прийшли з НСЗУ.

  • БО “Мальве Ді Україна А. П. С.” неодноразово допомагала Тернопільщині,  зокрема лікарням обладнанням, медикаментами, ЗСУ – автівками. Голова БО – Бекеш Володимир – українець, більшість команди “Мальве” – українці, які живуть в Італії, – розповідає народний депутат Ігор Василів. – Підтримка цієї організації безцінна, а надто в час, коли ми повинні усі зусилля акумулювати на ЗСУ і боротьбу з агресором. Та разом з тим, у тилу залишаються люди, які потребують турботи та допомоги, зокрема якісної медичної допомоги.

“Терміново” уже раніше розповідало про організацію MALVE, і почесного її члена лікаря Мікаеля Альцетту, разом з яким Україні передали 48 машин швидкої допомоги та 180 вантажівок з “гуманітаркою”. Мікаель також побував на Тернопільщині, зокрема, у Кременці. Відвідав Почаївську Лавру, Замкову гору, Вишнівецький палац та інші визначні місця нашої області.

Перейти до панелі інструментів