26.04.2024
Новини

“Раніше чули лише відмовки”: у Кременецькій лікарні відчутні зміни

Кременчани уже встигли помітити позитивні зміни у КНП “Кременецька опорна лікарня”. Навколо медзакладу проводять благоустрій: зачищають прилеглу територію від сміття та чагарників. Поступово лікарню оновлють і зсередини. Сьогодні туди запросили представників місцевої влади, департаменту охорони здоров`я ОВА, народних та обласних депутатів, аби показати, що вдалося зробити в одному із найбільших, загальнохірургічному, відділенні лікарні. 

  • Ще донедавна у Кременецькій лікарні все було якось депресивно, і це стосувалося не лише стану приміщення. Тепер бачу позитивні зміни, – каже директорка департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОВА Ольга Ярмоленко. – Зайшовши сьогодні у це відділення, я приємно вражена. Помітно, що це зроблено з душею, а не абияк. Це говорить про те, що коли є бажання, знаходяться й можливості. Варто віддати належне й директорці Оксані Капелусь, яка є не місцевою, але зуміла організувати навколо себе і колектив, і спонсорів. Ми маємо результат. З такими темпами Кременецька лікарня вийде на належний рівень.

  • Хочу наголосити, що це справді командна робота із завідуючим відділення, лікарями, які підставляють своє плече у будь-яких починаннях, – наголосила директорка лікарні. – Приємно, що у непростий час й місцеві підприємці не залишаються осторонь і доклалися коштами до оновлення відділення.

Та в опорній лікарні ще чимало роботи. У керівниці департаменту були й певні зауваження щодо облаштування відділень, палат та загалом лікарняного простору.

  • Добре, що тут упринципі щось змінюється. Раніше, коли ми приїздили у Кременецьку лікарню, то чули здебільшого відмовки і пояснення, чому те чи інше не робиться, – каже народний депутат Ігор Василів. – Тепер я хочу чітко чути і бачити про ваші плани. Усе, що залежить від нас, зробимо та допоможемо пришвидшити ремонти, реконструкцію. Словом, усе, аби вашим пацієнтам було комфортно і люди отримували якісні медичні послуги.

Нагадаємо, після низки скандалів у КНП “Кременецька опорна лікарня” на конкурсній основі призначили нового директора. З попереднім міська рада завчасно розірвала договір.

Адміністрація КНП “Кременецька опорна лікарня”, завідувач та колектив загальнохірургічного відділення висловлюють вдячність місцевим підпримцям, які профінансували ремонт у відділенні – Олександру Горобцю, Мирославу Черняку, Анатолію Герасимчуку, Івану і Юрію Мазурчукам, В`ячеславу Грозі.

Перейти до панелі інструментів