29.03.2024
Новини

На Тернопільщині судитимуть двох лісників

Двох мешканців Підгаєчинни обвинувачують в незаконній порубці та в розтраті чужого майна. Слідчі Головного управління Нацполіції Тернопільської області уже скерували до суду обвинувальні акти порушників, – повідомляють у пресслужбі поліції.

Читайте також: У Кременці ледве не засудили двох працівників лісгоспу через помилку у замірах землі

Як встановили правоохоронці, один з обвинувачених, зловживаючи своїм службовим становищем, на ввіреній йому ділянці здійснив незаконну порубку різних порід деревини, чим заподіяв екологічних збитків на суму 64 тисячі гривень. Окрім цього, він не забезпечив збереження лісопродукції та здійснив її розтрату, завдавши матеріальних збитків підприємству на суму понад 26 тисяч гривень.

Працівники поліції під час досудового розслідування зібрали достатньо доказів причетності зловмисника до скоєння протиправного та повідомили йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.246 КК України (незаконній порубці дерев у лісах, що спричинило істотну шкоду) та ч. 1 ст. 191 КК України( розтраті чужого майна, яке було ввірене особі).

Натомість інший підозрюваний, вчинив лише порубку лісу та своїми протиправними діями заподіяв екологічних збитків на суму близько 68 тисяч гривень. Його дії кваліфікували за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування завершено. Справи слідчі передали до суду.

Фото ілюстративне

Перейти до панелі інструментів