26.04.2024
Новини

У Кременці ледве не засудили двох працівників лісгоспу через помилку у замірах землі

Через помилку у земельних замірах у Кременці мало не засудили двох працівників ДП “Кременецьке лісове господарство”. Адвокат Віталій Сідоров розповів “Терміново”, що разом з колегою працювали над цією справою майже три роки. Відтак, 2023 рік для них розпочався виправдовувальним вироком. А клієнти, яким загрожувало не лише матеріальне відшкодування збитків у понад 300 тис грн, а й умовний термін, видихнули з полегшенням.

  • Саме такий результат цієї непростої справи став можливим завдячуючи злагодженій роботі команди адвокатів, – каже Віталій Сідоров. – Днями Кременецьким районним судом Тернопільської області виправдано обвинувачених за ч.2 ст.367 КК України (Службова недбалість).

Згідно з обвинувальним актом інженер лісового господарства та головний лісничий ДП «Кременецьке лісове господарство» організовували та здійснили відведення в складі ланки відведення лісових ділянок, що перебувають у користування ДП «Кременецьке лісове господарство».

На думку прокуратури, внаслідок неналежного виконання службових обов’язків Ш. та І. всупереч ст.19, 47, 48 Лісового кодексу України, п. 2.6, 3.1, 3.3. Методичних вказівок було виписано лісорубний квиток на здійснення вибіркової рубки (вирубка небезпечних дерев) у 25 кварталі 21 виділу Підлісецького лісництва ДП «Кременецьке лісове господарство», хоча фактично під рубку відводились лісові насадження площею 0.106 га на землях запасу Великобережецької сільської ради, без будь-якого погодження чи домовленості з органом місцевого самоврядування.

На підставі вказаного лісорубного квитка працівниками Підлісецького лісництва ДП «Кременецьке лісове господарство» було здійснено рубку дерев на не належній підприємству земельній ділянці, що належить до земель запасу Великобережецької сільської ради та межує з 21 виділом 25 кварталу Підлісецького лісництва ДП «Кременецьке лісове господарство» 52 дерева різних порід, внаслідок чого спричинено шкоду лісу внаслідок незаконного вирубування дерев на землях запасу Великобережецької сільської ради Кременецького району зa межами населеного пункту с. Великі Бережці на землях лісогосподарського призначення не наданих у власність чи користування в сумі 316469.38 грн., що є тяжкими наслідками.

Згодом лісопродукцію відправили на нижній склад ДП «Кременецьке лісове господарство».
Серед іншого, завдячуючи злагодженій роботі команди адвокатів вдалось довести необгрунтованість позиції прокуратури щодо місця проведеної рубки.

Аналізуючи зібрані та досліджені докази в їх сукупності в межах пред`явленого обвинувачення, суд прийшов до переконання про недоведеність вчинення І. та Ш. кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 КК України.

Рішення суду не набрало законної сили.

Перейти до панелі інструментів