25.04.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині двоє в’язнів “надали” з-за грат послуг з “логістики” на 100 тис грн

За  процесуального керівництва прокурорів Чортківської окружної прокуратури трьом особам було пред’явлено звинувачення у шахрайстві, з яких двоє перебували в установі виконання покарань згідно зі статтею 190, частиною 3 Кримінального кодексу України. Про це інформує Тернопільська обласна прокуратура.

За даними слідства, протягом періоду з грудня 2022 по березень 2023 року двоє чоловіків, які перебували у Чортківській установі виконання покарань №26, приймали замовлення на перевезення вантажів через інтернет, проте не збиралися виконувати замовлення.

Двоє звинувачених залучили свою знайому, яка була на волі та мала доступ до банківських рахунків, на які потерпілі переказували гроші. П’ять постраждалих осіб звернулися до поліції, а загальна сума заподіяних їм збитків становить понад 100 тисяч гривень.

Під час проведення обшуків в одній з камер ДУ «Чортківська установа виконання покарань №26» та за місцем проживання інших звинувачених було вилучено мобільні телефони, банківські картки, записники та карти пам’яті. Триває слідство.

Перейти до панелі інструментів