26.04.2024
Новини Оперативно

“Ганебний вчинок”: начальник УПП Богдан Шевчук прокоментував скандал з продажем гуманітарки

Скандал з продажем гуманітарної допомоги працівниками патрульної поліції Тернополя сколихнув громадськість. В Управлінні патрульної поліції Тернопільщини коментувати ситуацію не поспішали. Та сьогодні Богдан Шевчук, начальник Управління, все ж вдався до пояснень в етері телеканалу ТВ4.

“Дійсно був такий ганебний вчинок одним із поліцейських УПП, його документували десь з червня 2022 року, ми того поліцейського звільнили за “дисципліною”. Також через 2 місяці рішення прийняв суд – законне рішення, де визнано його винним у тих шахрайствах з гуманітарною допомогою. Щодо Василя Заболотного, який поширює в ЗМІ інформацію, що я причетний до продажу “гуманітарки”, то можу повідомити наступне: суд прийняв рішення, в даному кримінальному провадженні я чи інші поліцейські не “проходили”, на що є відповідні перевірки, яку проводили управлінням Внутрішньої безпеки Нацполіції”, – каже начальник УПП Богдан Шевчук.

На думку Шевчука, Василь Заболотний таким чином хоче привернути увагу до того інциденту або до свого звільнення. Він мав сувору догану, а також 2 стягнення в різний час, і третє стягнення, за що його звільнили, відбулось через те, що він не вийшов на чергування. Будь-якого відношення до цієї ситуації це звільнення не має, запевняє очільник патрульної поліції області.

 

Перейти до панелі інструментів