19.04.2024
Новини Оперативно

Під Бахмутом загинув рекордсмен з Тернопільщини Василь Шевчук

Унікальною особистістю був Василь Шевчук із Хоросткова. Його вважали легендою краю, а також одним із найсильніших чоловіків в Україні. Його досягнення у спорті внесені до Книги рекордів України.

До прикладу, Василь Шевчук зумів виконати 63 віджимання від підлоги за хвилину. Цей показник перевершив досягнення попереднього рекордсмена з України, який здійснював 60 віджимань за хвилину на долонях. Хоростківчанин значно ускладнив завдання, виконуючи вправу на двох пальцях обох рук.

В лютому минулого року, перед початком війни, Василь Шевчук встановив останній свій рекорд, який ще не був побитий в Україні. Цього разу він наважився пробігти марафонську дистанцію зимою без верхнього одягу. Нове досягнення отримало назву “Найдовша дистанція зимового бігу з голим торсом” і полягало в пробіганні 43 км 430 м за 4 години і 50 хвилин. Цю подію зафіксували представники Національного реєстру рекордів України. “Терміново” також повідомляло про рекорд.

Василь Шевчук активно залучав дітей, молодь та дорослих до спорту та здорового способу життя. У своєму рідному місті він заснував спортивно-оздоровчий комплекс з відкритим басейном та тренажерами, де діти та дорослі могли займатися безкоштовно. Крім того, Василь організовував різноманітні змагання в комплексі, щоб стимулювати інтерес до спорту та здорового способу життя серед місцевого населення.

Василь також проявляв велику любов до своєї рідної землі, що спонукало його вступити на фронт добровольцем у лавах Збройних Сил України, коли йому вже було 59 років. Незважаючи на свій вік, Василь відважно брав участь у жорстоких боях з окупантами під Бахмутом, але, на жаль, загинув. Інформацію про Василя Шевчука, його героїзм та жертовність повідомили в Хоростківській міській раді.

Перейти до панелі інструментів