19.04.2024
Новини

Олександр Ткаченко: “Настоятель Почаївської лаври не допустив представників ДІАЗу на територію, відкриватимуть кримінальне провадження”

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко розповів, як відбувається повернення майна Почаївської лаври, що було в оренді УПЦ МП. 15 березня він доєднався до ефіру на телеканалі “Ми-Україна”, де повідомив деталі.

Читайте також: Парафія УПЦ у Кременці відмовляється залишати храм, хоч договір оренди не продовжили

Міністр розповів про умови розірвання оренди користування українськими лаврами УПЦ МП. Щодо святині на Тернопільщині сказав, що там виникли проблеми. Адже місцеві священники не допускають на територію для огляду представників Кременецько-Почаївського ДІАЗу. На Кременеччині така ситуація виникає уже не вперше.

За словами міністра культури Олександра Ткаченка, термін її оренди з боку УПЦ МП завершився. Тепер у Почаївській Успенській лаврі розпочато процеси з повернення майна держави.

“Керівником Почаївської лаври подано позов до суду щодо того, щоб повернули церкву, з якою закінчився договір користування УПЦ МП на території лаври. Священик, який керує в Почаївській лаврі, не допустив представників заповідника до церкви, у зв’язку з чим має відкритися кримінальне провадження щодо перешкоджання користування майном держави. Таким чином у Почаївській лаврі цей процес розпочався. Також будуть і деякі інші процеси стосовно інших установ, де припинили діяти договори оренди або користування відомими об’єктами, які належать до історичної спадщини України”, – зазначив міністр.

Перейти до панелі інструментів