22.03.2023
Корисне Новини

Вітамінна бомба: смачний, простий та дешевий салат

На початку весни наш організм виснажений і найбільше потребує вітамінів. А ціни на свіжі овочі зазар такі, що побачивши їх, апетит до салату з них відразу зникає. Та є чудова альтернатива – маринована селера з морквою. Це недорога закуска, яку, до того, ж можна зберігати у холодильнику до місяця. Але вона настільки смачна, що так надовго не затримається.

Читайте також: Кращі пісні страви

Оскільки селера – це корениплід з яскраво вираженим смаком, люблять її не усі. Відтак маринований салат можна додавати до морської капусти, вінегрету та інших закусок. Ще одна перевага – це рецепт можна сміливо дадати у пісне меню.

Ціна кореня селери у середньому 50 грн, моркви – 40 грн. Якщо порахувати олію та спеції, то дві баночки салату по 0,5 л обійдуться близько 50 грн.

Інгредієнти:

  • 500 гр кореня селери
  • 1 – 2 моркви
  • 2 – 3 зубчики часнику.

Маринад:

  • 300 мл води
  • 50 мл олії
  • 50 мл 9% оцту
  • 1 ст. л. (без гірки) солі
  • 3 ст. л. цукру
  • 2 лаврові листки
  • 0, 5 ч. л. суміші перців горошком
  • 2 – 3 шт. запашного перцю горошком, щіпка коріандру.

Читайте також: Смачний пісний десерт – шоколадно-медовий кекс

Приготування

Корінь селери і моркву, натріть на тертці. Додайте подрібнений часник. Закип’ятіть воду для маринаду, додайте цукор, сіль, рослинну олію, оцет, лавровий лист, запашний перець і суміш перців горошком, коріандр. Проваріть 2 хвилини, гарячим маринадом залийте селеру з морквою. Перемішайте, розкладіть по банках, вихід дві банки по 500 мл. Залиште при кімнатній температурі на 2 години, потім поставте у холодильник. Маринована селера готова через добу. Додатково заправляти рослинною олією не потрібно. За бажанням можна додати насіння льону або кунжут. Це зробить страву ще кориснішою.

Смачного!

Схожі пости

Кращі ліцензійні казино України

Redaktsia

У Чорткові відгудів “Василів день”

Працюватимуть лише ті школи, які пройдуть перевірку, – Сергій Надал

Redaktsia
Перейти до панелі інструментів