20.04.2024
Новини

“Мутний тип”: що відомо про 35-річного зрадника з Тернополя, який працює на окупантів

Днями СБУ повідомила про підозру 35-річному тернополянинину за фактом співпраці з окупаційною адміністрацією та працевлаштуванням у незаконному правоохоронному органі на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя. Власне розслідування провів журналіст Сергій Сінкевич. Він розповів, що вдалося з`ясувати про зрадника і переконаний, що на малій батьківщині його мають знати не лише в обличчя.

Про посібника окупантів відомо, що він закінчив школу у Тернополі. Знайомі ж називають його “мутним типом”, який часто потрапляв у неприємні ситуації.

“Мешкав у Тернополі на Східному, у будинку 3а вулиці Довженка. У 2005-ому закінчив 11б клас 10-ої школи. А зараз Борис Деркачов служить у російській кримінальній поліції в окупованому Бердянську. Чим займається? Процитую офіційне повідомлення СБУ: “тернополянин добровільно вступив до лав карального органу рф на окупованій території. Так зване “управління внутрішніх справ Бердянська” придушує опір, залякує мирних мешканців, застосовує репресивні методи та масові переслідування проукраїнських громадян. Слідчі СБУ повідомили зраднику про підозру за ч.7 ст.111-1 (колабораційна діяльність). За співпрацю з ворогом йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років”.

… І ще інформація, яку сьогодні здобув самостійно. Деякі колишні знайомі характеризують нинішнього зрадника Деркачова фразою “мутний тип”. Кажуть, що вчився так собі, але любив потрапляти у різні “неприємні” ситуації. А від наслідків цих ситуацій Бориса Деркачова традиційно “відмазував і прикривав” його батько”, – розповідає Сергій Сінкевич.

Довідався журналіст і деякі деталі про батька зрадника.

“Про батька я теж дещо дізнався. Він і справді мав можливості “відмазувати” – Сергій Деркачов служив у Тернополі в СБУ, начальником медичної частини. У відставку вийшов з погонами полковника. Деркачов-молодший нині служить окупантам, а де ж зараз Деркачов-старший? Я знайшов київстарівський номер його мобільного. Набирав. Відповідь – “абонент поза зоною досяжності”. Не виключено, що і Деркачов-батько знаходиться на окупованій території, бо, як стверджують обізнані люди, він давно має дачу десь “там”, на березі Дніпра…

Така от зла іронія життя – зараз тернопільське управління СБУ переслідує за Законом сина свого колишнього співробітника. Де-юре батько за сина не відповідає. А в очах людей? Важке запитання. Не знаю”, – зазначається у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів