26.04.2024
Новини

35-річний тернополянин добровільно працював у “міліції” окупантів

За фактом співпраці з окупаційною адміністрацією та працевлаштуванням у незаконному правоохоронному органі на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя, Служба безпеки України повідомила про підозру тернополянину.

Цей колаборант, за досудовим розслідуванням, добровільно приєднався до органів окупаційної адміністрації Запорізької області після окупації міста Бердянська російськими військами. Він обійняв посаду «помічника оперуповноваженого відділу кримінальної поліції» в так званому «управлінні внутрішніх справ по місту Бердянськ та Бердянському району», яке придушує опір та залякує мирних мешканців тимчасово окупованих територій Запоріжжя за допомогою репресивних методів та масових переслідувань проукраїнських громадян.

Слідчі СБУ зібрали достатню доказову базу та повідомили про підозру зраднику за ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, за що йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Викриття та документування протиправної діяльності колаборанта здійснювали співробітники Управління СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Перейти до панелі інструментів