29.03.2024
Новини Промо

Чому виникає геморой і як з ним боротися

Геморой – це захворювання прямої кишки, при якому відбувається варикозне розширення венозних сплетень. Вони переповнюються кров’ю, набухають, розширюються і втрачають свою еластичність, що створює умови для кровотечі та тромбозу. Таким захворюванням страждає кожен десятий дорослий на планеті, особливо проблема актуальна для жінок, що народжували, і професійних водіїв. На щастя, в сучасному світі є безліч засобів від цієї делікатної проблеми, наприклад, свічки від геморою. Їх можна придбати в інтернет-аптеці «Здравица». У цій статті обговоримо причини виникнення захворювання та симптоми прояву.

Причини

Геморой з давніх-давен вважається хворобою, про яку не можна говорити вголос, оскільки це щось ганебне. Саме з цієї причини, зіткнувшись із проблемою, люди часто замовчують про неї та відкладають візит до лікаря. Але таке відтягування проблеми може призвести до хронічного перебігу хвороби, розвитку ускладнень і зрештою спровокувати випадання гемороїдальних вузлів. Геморой розвивається при порушенні співвідношення між припливом і відтоком крові до венозних сплетень прямої кишки. При ускладненому відтоку виникає застій крові, розтягнення кровоносних судин і зниження їх еластичності. Все це створює умови для кровотечі з венозних сплетень та тромбозу при тривалому застої крові. По суті геморой – це варикозне розширення вен прямої кишки. Він може бути як самостійним захворюванням, так і супроводжувати серйозніші патології, такі як цироз печінки. До найпоширеніших загальних причин виникнення геморою відносять:

  • спадковість;
  • неактивний спосіб життя;
  • проблеми із функціонуванням кишечника;
  • посилені фізичні навантаження, підняття тяжкості;
  • алкогольна залежність.

Крім перерахованих вище причин, у жінок можуть бути додаткові фактори, що призводять до виникнення захворювання, серед них: вагітність, пологи, а також тривалий прийом гормональних контрацептивів, які значно знижують тонус вен.

Симптоми прояву

Незалежно від того, якими факторами був спричинений геморой, його клінічні прояви однакові. При початкових симптомах захворювання у пацієнта з’являється відчуття тяжкості, тиску, сверблячки та печіння в області заднього проходу. Надалі з’являється біль, виділяється кров, випадають гемороїдальні вузли. Симптоми геморою залежать від форми та стадії захворювання. При внутрішньому геморої розширені судини знаходяться глибоко всередині, тому кров’янисті виділення досить рідкісні та нерясні. При зовнішньому геморої вузли розташовуються близько до сфінктера, супроводжуються сильним больовим синдромом та явною кровотечею.

Перейти до панелі інструментів