28.03.2024
Відео Новини

Тернопільські воєнкоми, які відправили Богдана на фронт не підготовленим, мають сісти, – Ігор Мосійчук

У Тернополі розгорівся скандал через трагічну загибель Богдана Покітка, якого силою мобілізували. Він не мав жодної військової підготовки, і загинув всього за 4 дні після того, як опинився на фронті. Рідні та друзі Богдана просять розголосу.

Колишній нардеп та журналіст Ігор Мосійчук, який раніше перебував на посаді заступника комбата в Азові, відреагував на цю трагічну новину. Він записав відеозвернення, у якому йдеться про те, що прокуратура Тернопільської області повинна розпочати кримінальне провадження проти воєнкомів, які мобілізували Богдана і відправили під Бахмут.

“В середині січня 2023 року в місті Тернополі під’їхав бусик і тернополянину Богдану Покітку вручили повістку, відвезли його, словом, мобілізували. А вже 12 лютого Богдан опинився на лінії фронту, і 16 лютого він загинув. Він не служив до цього у війську, не мав жодної воєнної спеціальності”

Мосійчук твердо переконаний, що воєнкоми, які мобілізували Богдана і без належної військової підготовки направили на фронт, мають бути покарані. “Вони мають бути арештовані, їм має бути пред’явлена стаття “умисне вбивство”, тому що по факту це і було вбивство”.

Щодо того, що міський голова Тернополя Сергій Надал пообіцяв розібратись у ситуації, то Мосійчук каже, що це не повноваження міського голови. Але він може “стукати”, і сподіваємось, що йому відчинуть.

На думку екс-нардепа, потрібно вимагати від прокуратури порушення кримінального провадження. А воєнкомів треба відправити на фронт, у найгарячіші точки, а замість них посадити хлопців, які втратили руки, ноги, здоров’я. “Вони не будуть брати хабарі, вони будуть слідкувати, щоб на фронт йшли підготовлені бійці, а не такі, як Богдан Покітко”.

Перейти до панелі інструментів