20.04.2024
Новини

“Був справжнім патріотом, до останнього подиху боронив Україну”: тернополянка просить Президента присвоїти звання Героя загиблому татові

До редакції “Терміново” звернулася тернополянка Олена Бас. Вона просить поширити петицію про присвоєння звання Героя України її батькові, який загинув 3 січня 2023-ого у 49 років, захищаючи Україну. На сьогодні петицію підписали трохи більше 700 людей. Проте ще є час підтримати звернення до Президента.

“Шановний пане Президенте, щиро прошу присвоїти посмертне звання Героя України Бас Івану Михайловичу 31.07.1973 р народження м. Тернопіль.

Бас Іван Михайлович був механіком-водієм механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону військової частина А0047, 45-ї Бригади.

Іван виконував бойове завдання з березня місяця 2022 року в Донецькій області.

Бас Іван Михайлович вірою та правдою служив українському народу, віддавши за це своє життя. Останнє своє бойове завдання Іван виконував в населеному пункті Красногорівка Донецької області, Покровського району, там і загинув 3 січня 2023 року від численних вогнепальних поранень.

За декілька років до цього – рік прослужив в АТО.

Іван був справжнім патріотом. Він був веселим, щирим, добрим та відданим службі. Раніше працював будівельником, був працьовитим та допомагав рідним.

Він заслуговує на присвоєння почесного звання “Героя України”, тому що до останнього свого подиху боронив територію України, віддавши найцінніше – своє життя”, – йдеться у тексті петиції.

Перейти до панелі інструментів