27.04.2024
Відео Новини

Міський голова Чорткова не звільняється: офіційний коментар

Міський голова Чорткова прокоментував інформацію, яка сьогодні ширилась соцмережами, щодо того, що він нібито складає повноваження. Причина, яка називалась в Інтернеті, стосувалась того, що Володимир Шматько нібито дозволив частині делегації, яка була у відрядженні за кордоном, до України.

Ще вранці редакція “Терміново” звернулась до пресслужби міської ради Чорткова за офіційним коментарем з цього приводу. Тоді цю інформацію спростували і обіцяли згодом прокоментувати ситуацію.

Міський голова Чорткова Володимир Шматько у своєму вечірньому відеозверненні розповів, що є багато ботів, конкурентів, і він вважає, що це політична дискредитація.

“З нами правда, тому ми вистоїмо, тому наша команда щодня рухається до якісних змін в Чорткові. Дійсно делегація міської ради, яка перебувала за кордоном, офіційно, згідно дозволу на виїзд, в місті Карлскруна (Швеція), налагоджувала партнерські відносини та співпрацю з гуманітарних вантажів….”.

Також Володимир Шматько додав, що делегація повернулась, проте не в повному складі. Із зазначенням, що депутат Нагірний залишився на нетривалий час, щоб забрати автівку для армії. Він вже у Чорткові.

“Що стосується Назарія Пиптика, депутата міської ради, то він звільнився з міської ради раніше, він з делегацією не їздив”, – додає очільник міста. Коли міський голова спитав у Пиптика про причину звільнення, то він чітко її назвав: заборона Кабміну на виїзд депутатів міської ради за кордон. Він склав мандат, проте залишається волонтером. Дозвіл на виїзд за кордон він оформив як волонтер в інших благодійних організаціях. Найближчим часом він планує повернутись у Чортків для допомоги ЗСУ.

З Олександром Шликовим ситуація складніша. Він вирішив провідати свою сім’ю, яка проживає за кордоном. Шматько не зміг повпливати на Шликова, тому у справу втрутяться слідчі.

“Де зараз знаходиться Олександр, я не знаю, але 10 днів ми намагалися його з командою запитатися, коли ти повернешся, бо ти порушив правила перетину кордону. Він відповів: “незабаром”. Володимир Шматько сподівається, що справедливість буде встановлена.

Мер Чорткова вважає, що “жодної зради тут немає”. “Мені дуже соромно, що цей випадок трапився з нашою командою, я прошу вибачення”.

Більше – у відео.

Перейти до панелі інструментів