29.03.2024
Новини Оперативно

Тіло юнака досі шукають: на Тернопільщині двоє хлопців провалилися під лід

Трагедія трапилася учора пізно ввечері. У Скалаті двоє юнаків провалились під лід місцевої водойми. Один врятувався самостійно. Пошуки іншого тривають, – повідомляють в ГУ ДСНСУ Тернопільщини. Сьогодні до пошукових робіт залучили групу водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Тернопільській області.

О 22:14 рятувальників повідомили про те, що м. Скалат на місцевому ставку, на відстані близько 70 м від берега під лід провалилися двоє чоловіків.

До місця виклику негайно вирушило чергове відділення 24-го державного пожежно-рятувального поста 20-ї державної пожежно-рятувальної частини. Як вдалось встановити зі слів очевидців події, один з потерпілих вибрався на берег самостійно, а інший ще деякий час борсався у воді та згодом перестав.

За допомогою надувного човна та рятувального обладнання співробітники ДСНС провели поверхневе обстеження місця зникнення другого чоловіка під водою, яке показав заявник, однак тіла не виявлено.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Нацполіції, якою встановлено особи потерпілих. Обидва мешканці м. Скалат, 2004 та 2005 років народження. Чоловіка, який вибрався на берег самостійно, з діагнозом «Переохолодження, стан шоку» госпіталізовано до однієї з лікарень. Пошуки іншого тривають.

“Як встановили правоохоронці, на місцевій водоймі юнаків було троє. Один із них вирішив із цікавості пройтися по кризі і провалився під лід. Інший хлопець кинувся його рятувати та теж не втримався та впав у воду, проте йому вдалося самостійно вибратися на берег. Його доправили до лікарні.

Потерпілим, 17-18 років – учні місцевого профтехучилища. Пошуки тіла зниклого юнака тривають”, – уточняють у пресслужбі поліції Тернопільщини.

Фото ілюстративне

 

Перейти до панелі інструментів