28.03.2024
Новини Скандал

“Невже хтось має померти?”: у Чорткові конфлікт через перекритий проїзд на площу Ринок

Конфліктна ситуація трапилася днями у Чорткові. В одному з офісів у центрі міста чоловікові стало зле. Проте під споруду під’їхати авто швидкої не змогло через бетонні блоки, якими заритий в’їзд на площу Ринок. Тому пацієнта 100 метрів несли на ношах. Міський голова Володимир Шматько запевняє, що дістатися на площу можна з іншого боку, а також каже, що з’ясує – чому саме так не зробила бригада екстреної допомоги. 

“Під час прийому в нотаріальній конторі по вулиці Ринок, 6 в місті Чорткові в чоловіка похилого віку погіршилось самопочуття, втратив свідомість. Викликали швидку допомогу, яка приїхала через три хвилини. Але до приміщення нотаріальної контори на площі Ринок автомобіль заїхати не зміг, тому що всі під’їзди на площу перекриті бетонними блоками!

Екіпаж швидкої змушений був понад 100 метрів нести хворого до автомобіля на ношах. І це тоді, коли важлива кожна не те що хвилина, а секунда! А якщо пожежа? Як пожежний автомобіль має під’їхати до місця гасіння?

Невже хтось має померти через невчасне надання медичної допомоги, або якась будівля має згоріти через неможливість пожежним автомобілям під’їхати до місця гасіння, щоб врешті-решт зробити безперешкодний проїзд на площу Ринок? Адже тут багато житлових будинків, магазинів, інших об’єктів, в яких перебувають люди і до яких в разі потреби не зможуть доїхати екстрені служби”, – написав Валерій Пивовар.

Також нотаріус закликав Патрульну поліцію Тернопільщини перевірити законність встановлення бетонних блоків, обмеження руху на площі Ринок в місті Чорткові та відповідність цих обмежень діючому законодавству України.

Міський голова Чорткова Володимир Шматько відреагував на звинувачення коментарем під постом.

“Маніпуляція ваше всьо. Другий рік спецтранспорт їздить через площу від готелю чи з вул. Подільської до будь-якої будівлі. Ринкова площа не місце стоянки ваших джипів і джипів ваших клієнтів.

Запитаю їхнього керівника (ЕМД) чому ця бригада поїхала туди. Вони постійно їздять через площу.
Ви, до речі, там чому фото не зробили де два заїзди відкриті? Тобто не маніпуляції?”, – пише міський голова.

Під дописом Валерія Пивовара сотні коментарів та поширень. Багато містян поділяють думку автора і зазначають, що блоки на в’їзді на площу зайві. Пропонують встановити знак заборони заїзду, а порушників штрафувати. Інші чортків`яни поділяють думку міського голови і зазначають, що знак нічого не змінить. Кажуть, що, коли забрати блоки, площа перетвориться на парковку.

Перейти до панелі інструментів